Titoktartási nyilatkozatot a jogerősen közérdekűnek minősített adatok átadásához? – Hungarikum!

A Transparency International Magyarország (TI) 2016 nyara óta igyekszik kideríteni, hogy mennyi TAO támogatást kaptak a magyar sportcsapatok, és mire költötték a nekik juttatott, összesen százmilliárdos – azaz százezer millió!!!!! forint – nagyságrendű közpénzt.

Mi ez, ha nem hungarikum? (Vannak ötleteink! És önnek?)

A TAO támogatási rendszert 2011-ben vezette be a kormány. A Magyarországon működő cégek társasági adójuk egy részét a költségvetés helyett látványsportoknak adhatják. A kormány szerint itt nem közpénzről van szó, Orbán Viktor miniszterelnök 2014-ben egyenesen arról beszélt, hogy kommunista dolog a TAO-t közpénznek tekinteni.

Zavarja a Fideszt, hogy a színházak tele vannak, a lelátók pedig üresek? – tao-val támadnak …

A Kúria viszont kimondta, hogy ez a pénz lényegében adóbevétel, még ha le is mond róla az állam, így közpénznek tekinthető, és a felhasználása emiatt közérdekű adat.

A TI pert is indított a TAO adatok nyilvánosságáért.

A szövetségek szerint a támogatások részletei adótitkot jelentenek, első fokon ők nyertek, de aztán másodfokon a civilek, és 2018-ben a Kúria is a Transparency-nek adott igazat. Azt gondolná a halandó, hogy innen sima az út ahhoz, hogy aki akarja, megtudhassa a frankót.

Nálunk nem így megy!

Az MLSZ mely szövetsége a legtöbb TAO pénz folyik át a jogerős ítélet ellenére sem adta ki a támogatások adatait, hanem 400 ezer forintot és titoktartási nyilatkozatot kérnek a Transparency-től –  írta az Átlátszó.

A sokmilliárdos állami támogatások felett diszponáló MLSZ azzal érvel, hogy 40 ezer oldalnyi adatot kéne kiadniuk, és ez nekik csak oldalankénti 10 forintos költségtérítéssel férne bele.

(forrás: 444.hu)

Az iskolák, és a kórházak nem kaphatnak a TAO pénzből. Rohadjanak meg ott ahol vannak, üzeni a Fidesz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük