Use your ← → (arrow) keys to browse
Megosztás
Indul a főzés
A hagymát megdinszteljük, többször pici vízzel felengedjük, majd elpároligtatjuk azt. Ettől lesz „vastag” a leve. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és a többi fűszerrel és gyorsan ráterítünk egy nagy adag szálas káposztát, erre ültetjük rá a becsomagolt, vagy „meztelen” gombócokat, és itt adjuk hozzá a babérleveleket és az egész fokhagyma gerezdeket.
Az egészet lefedjük a maradék aprókáposztával, felöntjük vízzel. Lisztet már nem kell rászórni és rántani sem kell a végén, hiszen a gombócokat ezért forgattam elkészültükkor lisztbe.
A főzési idő attól függ, milyen fajtájú húst használunk, de tény, hogy maga a káposzta sem „adja könnyen” magát.
(Tipp, ha a sütőben akarjuk elkészíteni, kicsit több víz kell rá, és ha cserép edényt használunk az is segíti az ízeket)