Tornócky Anita az Állatvédőrség közösségi oldalán tett közzé egy felháborító rémmesébe sem illő történetet 2018 Magyarországáról. 

[mnky_ads id=”10551″]

A lényeg: 25 millió közpénzt nyomott a regnáló a tulajnak!

“8 éve lelkesen vetettem bele magam az állatvédelembe, azt hittem, hogy nincs más dolgunk, mint a hatóság figyelmét felhívni az állatkínzásos esetekre minek folyományaként a rossz elnyeri majd méltó büntetését.

[mnky_ads id=”10552”]

Azóta rá kellett jönnöm, hogy ez nagyon ritka és az urambátyám viszonyok és a pénztárcák mindent felülírnak. Ráadásul a különböző hatóságok hatáskörei sem tisztázottak, így a nagyüzemi állatkínzók sikeresen lavírozgatnak ebben a katyvaszban és általában meg is ússzák, pláne ha az intézkedő hatósági állatorvos is érintett a bizniszben. Igen, jól olvassátok, ez ma Magyarországon mindennapos.

A múlt héten egy tehenészetnek mondott horror-tanyán jártam. A tulajdonos persze itt is valakinek a valakije, így mindig jól jött ki az ellenőrzésekből, most azonban rendőrt hívtunk, remélve, hogy így nehezebb dolga lesz. 

A telepen gondozó nem volt a 49 szarvasmarha körül, kitrágyázva talán hónapok óta nem voltak, a trágyalé belefolyt a szinte üres itatókba, amiket alig értek el. Az istállóban 90cm magasan állt a trágya, amiben már a járás is nehezükre esett és közben a teheneknek egyik elhullott társukat is kerülgetniük kellett. A szabadban ácsorgó tehenek, bikák és lovak térdig álltak a híg trágyalében, az egyik istállóban, pedig egyedül kikötve toporgott egy fájdalomtól üvöltő 5-6 hónapos borjú.

Miközben a tehenek fele nem volt megjelölve, a hatósági állatorvos csak hümmögött.

A rendőrségi helyszínelés nagyon alapos volt, a Kormányhivataltól pedig kihisztiztünk egy komoly vizsgálatot. …és lássatok csodát, a jelöletlen állatokat azóta vágóhídra küldték, így az ellenőrzés mindent rendben talált. Ja, kitakarítva nem volt, de majd lesz, ja, hogy a kutyákban nincs chip, a lovaknak nincs papírja…nem számít. A lényeg, hogy az elmúlt 5 évben a tulajdonos kapott 25 millió forintot, amit ilyen jogkövetően használt fel. Fizetett állatkínzás…úgy tűnik, van ilyen és jól jövedelmez. Természetesen ezt sem ellenőrizte senki. …és hány ezer ilyen lehet még???

Az az igazság, hogy az ilyenek miatt már egyre kevésbé hiszek a rendszerben és érzem, hogy lassan ki fog hunyni a tűz, mert reménytelen ez a szélmalomharc és rendszeresen azt érzem, hogy az állatvédő hivatalból üldözendő.”

[mnky_ads id=”10553″]

Semjén, az állat(kert)barát

Botrány! Dány polgármestere védelmébe vette az állatkínzó rendőrt

Gyermekvédelem?!?! – Egy állatszerető család drámai kálváriája

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét