Törzsi gyűlés Magyar honban 300.000.000.- közforinttal megtámogatva - Városi Kurír

Sorting by

×

Törzsi gyűlés Magyar honban 300.000.000.- közforinttal megtámogatva

A magyar kulturális önrendelkezési igény kinyilvánításának legnépesebb fórumának nevezte a Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlést Kövér László, az Országgyűlés elnöke a hagyományőrző rendezvényésorozatot köszöntő beszédében szombaton Bugacon.

Hirdetés

Kurultáj – Magyar Törzsi Gyűlés

A páros években Magyarország ad otthont a megemlékezésnek. A 2017 év végi pénzkisöprés közepette határozott a kormány arról, hogy a 2018-as  Kurultajra 300 millió forintot ad a törzsi gyűlést szervező Magyar-Turán Közhasznú Alapítványnak.

Honlapjuk rögvest az elején felhívja a figyelmét minden érdeklődőnek, hogy van Kulturtaj-tízparancsolat, vagyis házirend, ami 28 pontból áll és aminek megszegése irgum-burgumot von maga után.

Itt álljunk meg egy szóra!

Az egyik “parancsolat” – jelesül a 14-es – így szól:

Nem megengedett a pártok, politikai szervezetek szimbólumainak jelszavainak, politikusok portréinak szervezett megjelenítése vagy olyan megnyilvánulás, amely a magyarság és a rokon népeinek önérzetét, vallási meggyőződését, hagyományait, nemzeti szimbólumait sértik.

Ennek ellenére Kövér László nem csak jelen volt politikusi minőségében, de tőle megszokott “gyújtó hangú” beszédet is rittyentett papírjaiból, tehát mondhatjuk, hogy “előre megfontoltan”.

Beszédében az egykori hun lovasok nyílzáporát említve hangsúlyozta: modernnek mondott világunkban egy másik, kevésbé látványos, de hasonlóan pusztító harcmodor terjedt el. Ennek lényege az Országgyűlés elnöke szerint, hogy akinek meg akarják szállni a területeit, annak először a tudatát igyekeznek megszállni.

“Akit alávetettségbe akarnak taszítani szülőföldjén, akit ki akarnak forgatni anyagi és szellemi javaiból, annak akaratát úgy akarják megtörni, hogy először megtörik és összezavarják a tudatát. Megtámadják a nemi, családi, vallási és nemzeti önazonosságát, meg akarják hamisítani a múltját, és el akarják venni a jövőjét, vagyis az áldozatot úgy összezavarják, hogy már szó szerint azt se tudja, fiú-e vagy lány, honnan jön, hová tart és kihez tartozik”

Kövér László rámutatott: ezzel a harcmodorral szemben csak a lélek, a szellem és az akarat erejével lehet védekezni, csak így őrizhetjük meg önrendelkezési jogunkat, azon készségünket és képességünket, hogy életünket ne a mások, hanem a magunk érdekei szerint éljük. Mindehhez a politikai és gazdasági önrendelkezés megteremtése mellett szükség van a kulturális önrendelkezésünk megteremtésére is.

“2010 után a magyar választópolgárok felhatalmazása alapján a globálissá váló politikai és gazdasági viszonyok között megerősítettük Magyarország politikai önrendelkezését, 2014 és 2018 között megerősítettük országunk gazdasági önrendelkezését, az előttünk álló időszakban pedig közösen meg fogjuk erősíteni a magyarság kulturális önrendelkezését is.”

… a magyarok a legnyugatibb keleti nép…

2008 óta a Kurultáj minden rendezvénye egy jelképes üzenet arról, hogy a magyarok nemcsak a “lélek” szót hozták a honfoglalás előtti időkből és tájakról, hanem maga a magyar néplélek is Keleten sarjadt, a magyarok a legnyugatibb keleti népként soha nem feledkezhetnek meg keleti testvéreikről.

Vissza a Kurultáj rovásírással ellátott honlapjához!

A rendezvény területe magánterület! A rendezvény területére belépő személyek a Magyar-Turán Szövetség által szervezett Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés ünnepének meghívott vendégei, akikre a Házirend szabályai a belépéssel automatikusan érvényessé válnak. A meghívás mindaddig érvényes a belépőkre, amíg a Házirendben foglalt alábbi előírásokat betartják és a rendezők utasításainak eleget tesznek. A belépés díjtalan!

Azért némi pénzmagot mégis gyűjtenek, hiszen a temérdek hátrafelé nyilazónak enni és inni is kell, no meg kis szuvenírt vinni az együttlétről, hogy legyen mire visszarévedni.

A vásározókra is kemény szabályok vonatkoznak:

Egy ünnep, melyhez minden magyar tehetsége szerint járul hozzá.(…) Csak magyar (Kárpát-medencei) kézműves portékával lehet részt venni az ünnepen! Az árusok áruját szigorúan ellenőrizzük! Aki a részvételi díjat elutalja, az tudomásul veszi, hogy portékáját a helyszínen ellenőrizzük, ha azok nem oda valók, azt elrakatjuk, szélsőséges esetben a vásározót távozásra szólítjuk fel! (…) Az árak nem változtak: 1 db árusító hely ára 40.000,- Ft (bruttó).  Sarok hely a dupla kipakolási felület miatt 55.000,-Ft (bruttó). (…) A fizetési határidő lejárta után, amennyiben még maradna szabad hely, a helypénzek a következők szerint módosulnak: 1 db árusító hely ára 50.000,- Ft (bruttó)  Sarok hely 65.000,-Ft (bruttó).

A sajtómunkások sem maradnak regula nélkül

Csak a médiában dolgozók igényelhetnek sajtóbelépőt, hobbifotósoknak, szabadúszó hobbiújságíróknak sajnos nem tudjuk biztosítani. Aki regisztrált, annak postán küldjük ki a sajtóigazolványt, de a helyszínen is át lehet venni. Kérjük azt is tüntessék fel, hogy egy adott szerkesztőségből (forgatócsoportból) hányan jönnek. Kérjük Önöket, vegyék figyelembe azt, hogy a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlés nem egy fesztivál hanem egy hagyományőrző ünnep! (…) Kérjük tartsák be az ünnep házirendjét! A teljesen elzárt szektorokba sajtóigazolvánnyal sem lehet belépni.

Így ünnepel szabadon, fesztelenül, aki részt vesz a Kurultaj- Magyar Törzsi Gyűlés a magyarság és egyben egész Európa legnagyobb hagyományőrző rendezvényén.

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.