UEFA Ifjúsági Liga: az MTK két góllal nyert Izraelben

Az MTK Budapest 2-0-ra győzött az izraeli FC Ashdod vendégeként a labdarúgó UEFA Ifjúsági Liga bajnoki ágának második fordulójában.

Rendkívül kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés

Az első kaput eltaláló lövésre a 17. percben került sor, amikor Abergel váratlanul befelé húzott balról és jobbal csavart, Csenterics Adrián azonban kiütötte. A 31. percben Kovács Mátyás kapott jó labdát a bal oldalon, majd ballal középre játszott az érkező Barkóczi Benedek elé, aki egy fél ütemmel később lőtt, mint lehetett volna és ziccerben beleléptek a kísérletébe. 

Az első játékrész legnagyobb helyzetére a lefújás előtt nem sokkal került sor, amikor Orjiakor vágta előre Getahunnak, aki legyűrte Merényi Ádámot, majd 8 méterről, ziccerben, ballal eltörte a labdát és az oldalhálóba bombázott.

Az 59. percben Matviiv tört előre egy megszerzett labdával, majd kiugratta volna Kovács Mátyást. A jobbhátvéd, Belifante olvasta a passzt, de rosszul kezelte le, a játékszer pedig Barkóczi Benedek elé pattant, aki átvette, majd 16 méterről, kissé balról, jobbal óriási gólt ragasztott a léc alá (0-1).

A 73. percben Abergel szögletét nem tudta elütni Csenterics, a befutó Swisa viszont kissé szorongatott helyzetből a kapu mellét rúgott. Három perccel később Muche ugratta ki Getahunt a jobb szélen remekül, Yusupov pedig nagy lépéselőnyben érkezett középen védőink előtt. A támadó középre passzolt, de pontatlanul, Csenterics felszedte az érkező izraeli elől.

A 80. percben a fellazult hazai védelem mögött Horváth Artúr ugratta ki Molnár Ádint, aki szépen elhúzta a labdát a kilépő kapus mellett és éles szögből, ballal az üres kapuba passzolt (0-2).

A 87. percben aztán Csentericsnek kellett még egy nagyot védenie, amikor egy jobb oldali beadást Getahun vágott rá kapásból.

Horváth Artúr (#14) gratulál a második gólt megszerző Molnár Ádinnak (#21), jobbra Lépő Kristóf (#17) és Kovács Mátyás (#17)

Balogh Béla, az MTK Budapest U19 vezetőedzője

“Egész végig egálos mérkőzés volt, attól függetlenül, hogy a második félidő java részében már vezettünk. Az első gólt követően ugyan kissé rákapcsoltak, de nem borult fel a pálya, megvoltak a lehetőségeink a kontrákra, az egyikkel pedig Molnár Ádin révén élni is tudtunk, aki szépen beindult és el is húzta a kapus mellett, majd bepasszolta a kapuba. A második találatot követően viszont még agresszívabban feltolták a védekezésüket, nyomtak, záporoztak a lövések, a beadások, jöttek a szögletek, az már a küzdelemről és a védekezésről szólt. Összességében azt tudom mondani, hogy Barkóczi egyéni villanása kellett a sikerhez, onnantól nyíltak területek, aztán természetesen egy másikból növeltük előnyünket. Az Ashdod pontosan azt játszotta, amire számítottunk, az elöl lévő négy villámgyors, jól cselező, technikás labdarúgójukra rugdosták előre a labdákat. Azt gondolom, a jövő heti visszavágón is ezzel fognak készülni, de persze benne van, hogy mást húznak. Innentől mi vagyunk a párharc esélyesei, de nem lesz sétagalopp a második mérkőzés sem, biztosan megpróbálnak már az elején benyomni minket és gyorsan szépíteni. Arra a találkozóra is alaposan fel fogunk készülni!”

Az MTK U19-es csapata az első körben a lett FK Jelgavát búcsúztatta. 

A bajnoki ágról – két kört követően – nyolc csapat jut a rájátszásba, ahová még a Bajnokok Ligája-ág nyolc csoportjának második helyezettjei kerülnek. Az ottani párharcok győztesei folytatják a legjobb 16 között a BL-csoportelsőkkel.

UEFA Ifjúsági Liga, 2. forduló

FC Ashdod U19 – MTK Budapest U19 0-2 (0-0)
Gól: Barkóczi Benedek (59.), Molnár Ádin (80.)
FC Ashdod U19: Arikha – Belifante, Yesilimak, Sasson, Orjiakor, Suissa – Edri (Swisa, 67.), Muche (Ifrah, 87.), Abergel – Getahun, Yusupov (Perez, 78.)
MTK Budapest U19: Csenterics – Varga D., Vidnyánszky, Matviiv, Merényi – Szőke, Lépő – Molnár Á., Horváth A. (Hegedűs, 83.), Kovács Mátyás – Barkóczi (Vasvári, 83.)

A visszavágót egy hét múlva rendezik.

Forrás: sandorkaroly.hu

VK – SPORT