Új remény az asztmásoknak

Az asztma okait célzó új kezelést fejlesztenek ausztrál kutatók. Az új módszer nem a tüneteket, hanem az azok mögött rejlő okokat kezeli. Az ausztrál Walter és Eliza Hall Orvosi Kutatóintézet szakemberei preklinikai vizsgálatokban kimutatták, hogy az Ezh2 nevű enzim gátlásával „kikapcsolhatják” és visszafordíthatják az asztmához köthető kontrollálatlan gyulladást.

Mérföldkő az allergiás asztma kezelésében

„Hosszú ideje kutatom az asztmát és soha nem láttam még olyan kezelést, amely így kiiktatja az allergiás immunválasz jeleit” – mondta Christine Keenan, a kutatást bemutató tanulmány társszerzője.

„Ez nagyon izgalmas felfedezés, mert mérföldkő lehet az allergiás asztma új, hatékony kezelésének útján” – tette hozzá.

Minden kilencedik ember asztmától szenved és a mai orvosi eszközök, mint az inhaláló készülékek csak a betegség tüneteit kezelik.

Az onkológiából a gyulladások kezelésébe

A kezelésben egy enzimgátló gyógyszert használnak, amelyet jelenleg a vérrák kezelésének egyik klinikai kísérletében alkalmaznak.

„Mivel ezt a szert már jól tolerálják az emberek, így valószínűleg könnyen zajlik majd az átvezetése az onkológiából a gyulladások kezelésének területére” – mondta Rhys Allan társszerző.

(Forrás: MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük