Sorting by

×

Újabb fejlemény az ukrán válságban

 Az USA után most Hollandia szólította fel Ukrajnában tartózkodó polgárait, hogy hladéktalanul hagyják el az országot. Az ilyen és ehhez hasonló reakciók, vagy azt jelentik, hogy a nagypolitika  résztvevői többet tudnak arról milyen folytatás  várható az Orosz-Ukrán válságban, vagy azt, hogy az átlagosnál is jobban aggódnak polgáraik sérthetetlenségéért.

Videokonferencia

Hollandia kijevi nagykövete, Jennes de Mol az országban tartózkodó holland állampolgárokkal folytatott videókonferenciája keretében kijelentette:”A helyzet kiszámíthatatlan, és a hollandoknak igen komolyan meg kell fontolniuk, hogy tovább akarnak-e maradni Ukrajna területén. (…) Mindenki saját felelősségére maradhat az országban. Ne vállaljanak felesleges kockázatot, és időben készítsenek elő mindent egy esetleges azonnali induláshoz”

– idézte  mondta a nagykövetet.

Nem lesz központi kimenekítés

Jennes de Mol azt is jelezte, hogy a központi kimenekítést a holland külügy nem fogja tudni megoldani, egyebek között azért, mert a holland állampolgárok túl szétszórtan élnek Ukrajnában. Felszólította a közösséget, hogy feltétlenül regisztráltassák magukat a külügyminisztérium információs szolgálatánál.
A BNR tudósítása szerint a holland külügy azt is bejelentette, hogy a nyugat-ukrajnai Lvivben vészhelyzeti központot hoz létre, ide fordulhatnak az állampolgárok sürgősségi dokumentumokért és információkért.
Az Ukrajnában tartózkodó hollandok arról tájékoztatták a rádiót, hogy a nagykövettel folytatott megbeszélést sürgősségi, felszólító jelleggel értelmezték.
A holland külügyminisztérium már hétfőn figyelmeztető e-mailt küldött az országban tartózkodó holland állampolgároknak, és ebben arra hívta fel a figyelmet, hogy amennyiben az Oroszország és Ukrajna közötti feszültség tovább nő, az ukrán légtért idővel lezárhatják, és veszélyessé válhat az ott tartózkodás.

Kapcsolódó

ukrán

átver
A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.