Újabb kormányzati tízmilliárdokat a magyar foci sírgödrébe

A magyar futball talán fennállása óta a leggyalázatosabb évét hozta össze. A  nemzeti válogatott világraszóló veresége Andorra és  Liechtenstein amatőrökből álló válogatottja ellen közröhej tárgya volt a focihoz értők táborában.

Zselézett hajú vitézek királysága

Olyan posványba vitték a magyar focinak csúfolt játékot, amelyből már csak nehezen lehet felkapaszkodni. A legjobb lenne beszántani minden stadiont és amatőr szinten elölről kezdeni mindent. Vagy 11 Orbánt a pályára küldeni, klónozva a kedves vezetőt.

Orbán hobbijába a sikertelenség ellenére továbbra is zsákszámra öntik a közpénzt. Olyan a magyar foci is, mit a felcsúti kisvasút. Ha támadják, ha szidják, akkor csak azért is további milliárdokat rak a Fidesz a feneketlen zsákba. A magyar futball hű tükörképe Orbán kormányzásának: nincs teljesítmény, a csókosok jól élnek belőle, átláthatatlan csatornákon keresztül áramlik vissza a hatalomhoz közeli bukszákba a közpénz. Mindehhez az ország asszisztál.

Az RTL Klub Híradója a Magyar Közlönyre hivatkozva számol be arról, hogy az Orbán-kormány döntése szerint

10,3 milliárd forintért vadonatúj, nyolcezer férőhelyes stadion épül Nyíregyházán,

15 milliárd forintot adnak a Ferencváros stadionja mellett épülő Fradiváros projekt következő fázisára, több mint nyolcmilliárd forinttal támogatnak nyolc határon túli futballakadémiát, 

Seszták Miklós fejlesztési miniszter városának, Kisvárdának a futballakadémiája 700 milliót kap, és lesz pénz a mogyoródi és a dorogi stadion korszerűsítésére is.

A támogatás végösszege veri a 37 milliárd forintot

Bár az RTL Klub Híradója megkérdezte, hogy mi az újabb 37 milliárdos támogatás oka, választ nem kapott. Ujhelyi István szocialista EP-képviselő a kereskedelmi televízió stábjának csak annyit mondott, egészen elképesztő, hogy az Orbán-kormánynak mennyire nincs fogalma arról, hogy a magyar társadalomnak milyen problémai vannak.

A közel 40 milliárd forintból több évre biztosítani lehetett volna, hogy hétvégéken sem legyen éhező gyermek, az év 365 napján ételhez jussanak mindazok a kiskorúak, akik családja az iskolai, óvodai szünetekben képtelen biztosítani az ennivalót. 

A Fidesz magasról tesz az ilyen “semmiségekre” A nép jajszava süket fülekre talál, a karácsonykor az étel osztáskor sorban álló tízezrek pedig számukra nem is léteznek. Futbólia királya olyan spirituális messzeségről néz le az alattvalóira, hogy érzéketlen a valóságra, kizárólag a maga teremtette világban él. Ami szerinte nincs, az úgy is van. Meddig uralkodhat még a telhetetlen kisgömböc, mikor derül ki, hogy a király meztelen?

Boldog új évet Magyarország!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük