Újlipótváros polgármestere a Pozsonyi úti fák védelmében, a pökhendi fővárossal szemben

Ahogy arról tegnapi cikkünkben írtunk, a FÖKERT veszélyes facsonkítással veszélyezteti Újlipócia egyik ékét, a Pozsonyi út fasorát. A kerület Tóth József polgármester vezette önkormányzata a hír hatására azonnal számon kérte a szakmaiságra fittyet hányó céget.

A fagyilkos akcióról

Budapest Főváros XIII. Kerületi önkormányzat a lakossággal egy időben, a munkálatok megkezdésekor értesült az illetékes FŐKERT Nonprofit Kft. által végzett, a Pozsonyi úton, és a környező utcákban folyamatban lévő, a fasori fákat és faegyedeket érintő fafiatalítási és koronaalakító tevékenységről – írja a Városi Kurírnak  Gellért Lajos, a Polgármesteri Hivatal sajtóreferense.

A munkálatokat nem az önkormányzat rendelte meg, és arról előzetesen sem a kerület Polgármesteri Hivatala, sem az önkormányzat vagyonát kezelő XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. semmiféle tájékoztatást nem kapott. A városrészben élő lakosság és a történtekkel kapcsolatban véleményt formáló szakemberek által időszerűtlennek és eltúlzottnak minősített tevékenység joggal keltett nyugtalanságot az Újlipótváros lokálpatriótáiban.

Az önkormányzat részletes tájékoztatást kért a FŐKERT vezetőjétől a növekvő felháborodással kísért munkálatokról. Kifogásoltuk a lakosság előzetes tájékoztatásnak hiányát, a kerületben megszokott partneri viszony mellőzését, amit a továbbiakban feltétlenül elvárunk a fővárosi közszolgáltatást végző vállalattól.

Amikor a vészharang kongatása szinte kötelező

A hozzánk eljuttatott anyag végén a sajtóreferens egy nagyon ésszerű és fontos javaslatot tesz, érdemes minden a Pozsonyi úti fasorért aggódó polgárnak élni vele:

Az önkormányzat azt javasolja az érintett területen élő kerületi polgároknak és a téma iránt érdeklődő médiumoknak, hogy észrevételeikkel, véleményükkel közvetlenül a munkálatokat végző FŐKERT Nonprofit Zrt.-t keressék meg:

vezig@fokert.hu, fokert@fokert.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük