Ma van a szerelmesek napja és szépek is az érzelmek, de e kiemelt napon sok férfiben elhatalmasodik a bizonytalanság. Mármint ágybéli-képességeit illetően, s gondolatban már nyúlnak is a kék tabletták után.

Természetes afrodiziákumok

Mivel e problémával nők is küzdenek, nézzük, lehet-e segíteni a bajon természetes afrodiziákumokkal (e név a szerelem és a szépség ógörög istennője, Aphrodité-re utal, ugyanis az ételek és italok amiket fogyasztott vágykeltők voltak) ? Egyáltalán hogyan hatnak ezek az ajzószerek? Nos, az egyik csökkenti a szorongást, egy másik növeli a véráramlást, és van amelyik az agyban termelődő dopamin mennyiségét növeli – végeredményben mindegyik növeli a libidót. Íme néhány!

osztriga

Az osztriga talán a legismertebb és leginkább elismert vágyfokozó étel magas cink tartalmának köszönhetően. A cink elősegíti a spermatermelődést és növeli a szexuális vágyat. A kutatók az utóbbi időben jöttek rá arra, hogy az osztriga aminosavat is tartalmaz, ami fokozza a szex-hormonok termelését.

A csokoládé már évszázados hírnévnek örvend az afrodiziákumok között. Feniletilamint tartalmaz, amely stimulálja az idegrendszert, növelvén a kellemesen bódító, ópiumhoz hasonló vegyületek, az endorfinok termelődését.

A méz gazdag B-vitaminokban, megemeli a vérben áramló tesztoszteron szintjét – ez a hormon felelős a nemi vágy felkeltéséért és mindkét nembeli orgazmusért. Egy boron nevű nyomelemet is tartalmaz, mely segít a szervezetnek az ösztrogén anyagcserében – ez a női nemi hormon fontos a női nemi vágy megszületésében.

fuge

A füge, ez a különleges gyümölcs gazdag flavonoidokban, polifenolokban és antioxidánsokban, melyek együttes erővel segítik fogyasztóját az euforikus ködből az ismételt nemi vágy és közösülés eléréséhez. Kleopátra kedvenc gyümölcse volt. Az ókori görögök szent ételként tartották számon, a szerelemmel és a termékenységgel társították.

Soroló

De hasznos afrodiziákumnak tartják még az illatos bazsalikomot, az E-vitaminnal teli avokádót – az aztékok, fáját herefának hívták -, a proteinben gazdag vörös húst, a steak-et, a kis mennyiségben fogyasztott szarvasgombát, az E-vitamin-bomba spárgát, a chilli paprikát, a gyömbért – a legenda szerint a híres kurtizán, Madame du Barry szeretőinek mindig felszolgáltatott egy keveset, hogy fokozza nemi vágyukat -, és a fahéjat – mely gyomrunk és szexuális étvágyunk serkentését is növeli, és így tovább, és így tovább…

Szóval még mindig nem késő, irány a piac – azután jöhetnek a csaták az ágyban!

Kapcsolódó

Rihanna szerelmes szerelésben – Nyakunkon a Valentin nap

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét