Varga Roland rég volt ilyen boldog

A Ferencváros 1-0-ra nyert a CSZKA Moszkva otthonában csütörtökön a labdarúgó Európa Liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.

Közel sem fogadta telt ház a csapatokat,

a 30 ezer néző befogadására alkalmas VEB Aréna székeinek nagyjából a negyede üresen maradt az összecsapásra, pedig kellemes időjárás, 11 Celsius fok fogadta az együtteseket.

Az első negyedóra nyugodt labdázgatását követően Dibusznak kellett bemutatnia az első nagy védést, majd a szöglet után a ferencvárosi védelem kis híján összehozta a vezető gólt az oroszoknak.Ezt követően beszorult a magyar bajnok, mégis majdnem előnybe került, miután egy “vakon” előre vágott labdára Tokmac tökéletes ütemben csapott le, ziccerben azonban a bal kapufa mellé passzolt. A szünetig egyértelműen a moszkvaiak akarata érvényesült, sokszor 7-8 fehérmezes is a saját 16-osán belül vagy annak előterében védekezett.

A moszkvaiaktól Ahmetov a 23. percben a kapufát találta el, majd egy kontra után Vlasic, nem sokkal a félidő vége előtt pedig Sigurdsson is ziccert rontott.

A második játékrész első tizenöt percét mintha átaludták volna a csapatok,

majd újra Dibusznak kellett kétszer is bravúrt bemutatnia. A Ferencváros Sigér lövésével “jelentkezett be”, majd egy újabb óriási hazai lehetőség maradt ki.

A hajrában próbálta fokozni a nyomást a moszkvai gárda, de nem járt sikerrel, sőt, a Ferenccváros két cserejátékosa, Isael és Varga Zubkov közreműködésével összehozta a Ferencváros vezető gólját, a 86. percben esett találat pedig eldöntötte a három pont sorsát.

87. perc: Iseal tört be a 16-oson belülre, lövését védte Akinfejev, a kipattanó viszont Zubkov elé került, aki középre tette a labdát, Varga Roland pedig az üres kapuba passzolt (0-1).

A gólszerző Varga Roland, a Ferencváros játékosa, mögötte Igor Akinfejev, az orosz csapat kapusa (b2) és csapattársa, Hördur Magnússon a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott CSZKA Moszkva – Ferencváros mérkőzésen a moszkvai VEB Arénában. Fotó: MTI/Illyés Tibor

“Nagyon nehéz ellenfelünk volt, mindkét csapatnak sok helyzete volt. Különösképpen örülök annak, hogy az együttesem összeszedte magát a második félidőben és megszerezte azt a három pontot, amely rendkívül fontos volt mindkét gárdának” – fogalmazott a lefújás után Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője. Az ukrán szakember hozzátette, mindig az eredmény a legfontosabb, az Európa-liga pedig extra motivációt jelent az együttesének.

“A második félidőben megerősítettük a középpályánkat, a CSZKA mintha elkészült volna az erejével, mi pedig fel tudtuk venni a versenyt” – jelentette ki Rebrov.

A CSZKA Moszkvát irányító Viktor Honcsarenko úgy fogalmazott, folyamatosan ugyanaz a probléma a csapatával: az első félidőkben nagyon jól játszanak, de utána egyszerűen elfáradnak játékosai.

“A második játékrészben ezúttal sem sikerült jó játékot bemutatnunk. Ez inkább pszichés probléma, a csatáraink egyszerűen elbizonytalanodnak a helyzeteknél. Sokszor kapkodó volt a játékunk” – értékelt Honcsarenko.

A győztes ferencvárosi csapat játékosai a mérkőzés után a moszkvai VEB Arénában. Fotó: MTI/Illyés Tibor

“A félidőben az hangzott el, hogy próbáljuk a középpályán és a támadósorban kicsit jobban megtartani a labdákat, ami szerencsére működött is. Így kicsit levegőhöz jutottunk, és nem kellett folyamatosan nyomás alatt játszanunk. Az első félidőben ezzel voltak komoly problémáink”

– nyilatkozta a moszkvai találkozót követően az MTI-nek Lovrencsics Gergő, aki hozzátette, érezte az erőt a csapatban.

“Ez a győzelem erőt kell, hogy adjon nekünk az előttünk álló nehéz sorozathoz” – fogalmazott a védő.

Kiemelte: a két hét múlva a Groupama Arénában rendezendő találkozót úgy kell kezdeniük, mint most a második félidőt, amelyben bebizonyította az együttes, hogy tud és mer is futballozni.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A mérkőzés hőse a 84. percben csereként beállt Varga Roland lett, aki két perccel később eldöntötte az összecsapást.

“Akkor már nagyon nagy területek voltak mögöttük, tudtuk, hogy hosszú labdákkal lehetnek még lehetőségeink, persze az elsődleges az eredmény megtartása volt. Hatalmas dolog, hogy nyerni tudtunk” – mondta.

A támadó hozzátette, még emésztenie kell, hogy az ő gólja döntött.
“Régen voltam ilyen boldog, mint most” – jelentette ki.

Európa Liga

H csoport, 3. forduló:

CSZKA Moszkva-Ferencváros 0-1 (0-0)
Moszkva, VEB Aréna, v.: Pavel Orel (cseh)
Gól: Varga R. (87.)
CSZKA Moszkva: Akinfejev – Kucsajev (Bistrovic, 61.), Gyivejev, Magnússon, Karpov, Mário Fernandes – Ahmetov (Lucas Santos, 75.), Vlasic, Obljakov – Sigurdsson (Bijol, 80.), Csalov.
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Civic – Sigér, Haratyin, Ihnatyenko – Zubkov (Dvali, 89.), Boli (Isael, 72.), Tokmac (Varga R., 84.)

Ludogorec (bolgár)-Espanyol (spanyol) 0-1 (0-1)
Gól: Campuzano (13.)
Kiállítva: Javi López (88. – Espanyol)

Az állás:
1. Espanyol       3   2   1   –   4-1   7 pont
2. Ludogorec      3   2   –   1   8-2   6
3. FERENCVÁROS    3   1   1   1   2-4   4
4. CSZKA Moszkva  3   –   –   3   1-8   0

(MTI)

Ez a múlt?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük