Nem sikerült „fideszül” elbánni Bige Lászlóval

Emlékeznek még Bige Lászlóra és történetére? Két barátján keresztül már tavaly megüzenték neki, hogy szabadon elhagyhatja az országot, de ha nem teszi, akkor börtönbe fog kerülni – állította az üzletember, aki a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában beszélt.

A Debreceni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogszerűnek találta

a Bige Holding szolnoki kénsavüzemének bezárását, a bíróság szerint a teljes gyár leállítása viszont jogszerűtlen volt – közölte a Debreceni Törvényszék.

A bíróság az ítéletben megsemmisítette a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak azt a határozatát, amelyben azonnali hatállyal visszavonták a Bige Holding szolnoki műtrágyagyárának működési engedélyét.

Kiss Árpád, a tanács elnöke indoklásában kiemelte:

a felperes gyárában voltak üzemzavarok, a határozatból ugyanakkor nem lehetett megállapítani, hogy milyen ok miatt nem felelt meg a gyár a biztonságos üzemelés feltételeinek. Nem derült ki továbbá az sem, hogy a felperes milyen kötelezettségeket nem teljesített.

Nem kellett volna az egész gyárat leállítani

A katasztrófavédelmi igazgatóság a határozatban nem indokolta, hogy miért kellett a teljes üzem működését leállítani. A határozatból azt sem lehetett megállapítani, hogy a felperes milyen ok miatt nem teljesítette a biztonságos üzem működéséhez fűződő kötelezettségeit. A bíróság álláspontja szerint a katasztrófavédelem hivatkozásait nem hozta összefüggésbe a teljes üzem bezárásával, nem tett eleget indokolási kötelezettségének, és ez a perben nem pótolható. A törvényszék a kénsavüzem működésének engedélyezését kérő keresetet ugyanakkor elutasította.

Közleményük szerint megállapítható volt, hogy

a felperes ügyvezetője is jelen volt, amikor a katasztrófavédelem rendellenességet tapasztalt az üzemben. Az ügyvezető egyetértésével jegyzőkönyvet vettek fel az üzemzavarról és az elhárítás módjáról.

A jegyzőkönyvben a katasztrófavédelem tájékoztatta a felperest, hogy az üzemet le kell állítani. A működés folytatásához el kell végezni a szükséges javításokat, amelyeket igazolni is kell. A felperes ügyvezetője a tájékoztatást megértette, azzal egyetértett. A közlemény szerint az üzem leállításának a következményeit az eljárásban nem vizsgálhatták. Mindkét ítélet jogerős.

Forrás: Privátbankár

2 hozzászólás

  • 2019.10.25 - 13:53
    Közvetlen hivatkozás

    Bige az első félidőt megnyerte…kicsit szusszannak a fijjug, új utasítást kapnak az edzőtől. Bigének még nem szabad hátradőlni a fotelben…és a karfát sem eressze el.

    A mérkőzés nincs lefújva.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük