Varjú László mentelmi jogát – a nyomaték okán – újra felfüggesztik? – Mínusz szorozva mínusszal = plusz….

Egy héten belül kétszer ment neki a Polt-vezette ügyészség Varju Lászlónak. Az első esetben a rém gondosan eljáró parlamenti többség már meg is szavazta a DK- képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, a második még csak Polt-javallat.

– X – = +

Mint megírtuk, az országgyűlés felfüggesztette a DK-s Varju László mentelmi jogát, akit választás rendje elleni bűntettel gyanúsítanak. A parlament kétharmados többséggel szavazta meg a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését – írta október 21-én az Index is.

Varju mentelmi jogának felfüggesztését akkor azért indítványozta Polt Péter, a legfőbb ügyész, mert a gyanú szerint a 2018-as országgyűlési választás előtt pénzt ígért egy másik jelöltnek visszalépésért cserébe. Ez a függetlenként induló jelölt az MSZP-ből korábban kilépő Horváth Imre volt.

Pénteken tovább masíroztak

A Legfőbb Ügyészség pénteken délelőtti közleményében azt írta:

Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Varju László országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Az indítvány alapja a tavaly december 16-án, az MTVA-székház előtt tartott tüntetés, amikor országgyűlési képviselők öt pontból álló követeléseiket szerették volna beolvastatni a köztévében.

Varju László megpróbált bejutni a stúdióba, a biztonságiak azonban megakadályozták ebben. Az eset során készült felvételt ebben a cikkünkben megnézhetik:

A Legfőbb Ügyészség szerint

még ugyanezen a napon, délután, Varju László a székház első emeletén be akart menni arra a folyosóra, ahonnan a vezérlő helyiségek és a hírszerkesztőség ajtajai nyíltak. Varju László többszöri felszólításra sem távozott. A képviselőt ki akarták vezetni, majd vele szemben – erőszakos ellenállása miatt – testi kényszert alkalmaztak, azonban Varju László továbbra is ellenszegült, a földre feküdt, egy biztonsági őr lábát elkapta, majd kihúzta, melynek következtében a férfi a földre esett. A sértett az esés következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Garázdaság vétsége?

Az indítvány szerint az országgyűlési képviselő cselekménye garázdaság vétségének, valamint súlyos testi sértés bűntettének megállapítására lehet alkalmas. A büntetőeljárás lefolytatására az országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztése esetén nyílik lehetőség.

Reakció

Gréczy Zsolt szerint

“újabb szintet lépett az orbáni diktatúra”,

az ügyészség lépése felháborító, undorító, visszataszító, a DK abban bízik, hogy a teljes ellenzék szolidáris lesz és támogatja Varju Lászlót. A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy hozza nyilvánosságra a Pénzügyminisztérium budai Várba költözésének pontos részleteit.

Varju László alelnök pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján a Népszava cikkére hivatkozott, miszerint a minisztérium költözése a 2016-ban becsült 26 milliárd forint helyett várhatóan 47,5 milliárd forintba kerül majd.

A költségvetési bizottság elnöke úgy fogalmazott:

felháborító, hogy miközben rendszeresek a kilakoltatások, elsorvadnak a kisfalvak, gyermekek éheznek, a

“kormány teljesen felesleges luxuskiadásokra szór a közpénzből tíz- és százmilliárdokat”.

Varju László feltételezi, hogy a tárca által jelenleg használt épületre valaki

“már szemet vetett”

és azt el fogják adni.

2 hozzászólás

 • 2019.10.25 - 12:00
  Közvetlen hivatkozás

  ELMENNEK A FENÉBE!!!!! MINTHA SZÜLETETT VOLNA EGY BÍRÓSÁGI HATÁROZAT HOGY NEM SÉRTETTEK TÖRVÉNYT. A KARAKTER GYILKOSSÁGHOZ REMEKÜL ÉRTENEK.A KOMOLY FIDESZES CSALÁSOKRÓL ÉS LOPÁSOKRÓL BEZZEG NINCS NYOMOZÁS

  Válasz
 • 2019.10.25 - 12:01
  Közvetlen hivatkozás

  Hahaha, most szalad bele a poltpetya egy oriasi nagy o”nto”ko”nlo”ve’sbe: ha elveszik Varju mentelnmi jogat, akkor sima polgarkent allhat a birosag elott, es igy viszont olyan eszkozoket is igenybevehet a sajat vedelmere es igazolasara, amit mentelmi joggal nemigen tehetne meg….:) Szoval muszaj az oroszlan bajszat huzigalni, te allandoan mosolygoskepu, felhuzott szemoldoku, allandoan hazudos f@szkalap?

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük