Vujity Tvrtko: Megkezdődött a búcsú éve!

Íme 2020 első nagy bejelentése: hamarosan minden díjamat elárverezem és a befolyt összeget rászoruló gyermekeknek adom! – írta Vujity Tvrtko közösségi oldalán.

“Megkezdődött a BÚCSÚ éve!

Azt már korábban elhatároztam, hogy szó szerint MINDEN tőlem telhetőt megteszek azért hogy másoknak örömet okozzak. Ezért (is) szoktam gyerekkönyvtárakat venni és vinni kórházak gyerekosztályainak, ezért dolgozom szívvel-lélekkel a Cipősdoboz Akcióért, ezért vállalok megannyi jótékony megbízatást: mert addig én nem nyugszom, amíg a hazámban nélkülöző gyerekek élnek. NEM KELL PÁRHUZAMOT ÁLLÍTANI SENKIKKEL, egyszerűen ez az én elhatározásom, sosem éltem luxusban, nincs drága órám és kacsalábon forgó palotám; előbb veszek gyerekkönyvtárakat rászoruló kicsiknek, mint egy luxusautót magamnak.

Isten kegyelméből sok elismerésben volt részem,

kaptam megannyi szakmai és állami kitüntetést is. Félreértés ne essék: fontosak nekem ezek a díjak, hiszen adott pillanatban jelezték szakmám vagy hazám irányítóinak megbecsülését. Éppen ezért ezekben a díjakban benne van mindaz, ami én magam is vagyok!

Hiszem és remélem ugyanakkor, hogy a díjak odaítélői és átadói nem fognak neheztelni rám, ha a megbecsülésüket, mások elismerését arra fordítom, ami számomra a legfontosabb.

Éppen ezért jelzem,

hogy 2020 első felében

árverést rendezek a számomra legfontosabb szimbolikus tárgyaimból, ereklyékből, díjaimból, a liciten befolyt összeget pedig -szokásomhoz híven kiegészítve- jótékony célokra fordítom!

Amit a fényképen láttok, az a legrangosabbnak tartott hazai újságíró-kitüntetés, a Pulitzer-emlékdíj. Délszláv háborús tudósításaimért kaptam, 1992-ben. Tényleg vérrel és verítékkel dolgoztam a háborúban, s megtisztelő volt átvennem ezt a gyönyörű elismerést. Azóta mondom: bármikor visszaadnám, egyetlen -háborúban megölt- Barátom életéért. Ez lehetetlen, de a Pulitzer másokon még segíthet! Remélem jó helyre kerül majd, ahogy a többi árverésre kerülő tárgy is…

Részletek hamarosan!”

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest