A Hoppi mesék sikere Kalkuttában

Rófusz Ferenc Hoppi mesék című rajzfilmsorozatának karácsonyi epizódja a legjobb animációs film díját nyerte a kolkatai (Kalkutta) Nemzetközi Vad- és Környezetvédelmi Fesztivál (KIWEFF) animációs versenyprogramjában.

A díjazásról a decemberben megrendezett fesztivál szervezői a közelmúltban tájékoztatták a magyar alkotókat, aki nem vettek részt a mustrán – mondta el Berényi Diána, a produkció sajtóreferense.

A 13 részes Hoppi mesék a Médiatanács támogatásával 2016-ban készült az Oscar-díjas Rófusz Ferenc rendezésében és produceri közreműködésével. A forgatókönyvíró Gimesi Dóra, a zeneszerző Pacsay Attila, az animációs rendező Miskedi Andrea, a sorozat narrátora pedig Ujréti László volt.

A gyermekeknek szóló Hoppi mesék egy csendes kis völgyben játszódik, amelyen csak egy vonat pöfög végig minden héten egyszer. A völgyben kis manók, a hoppik élnek, ők készítik elő az ünnepeket az egész világon.

A sorozat Mindenki karácsonyfája című epizódja arról szól, hogy a hoppik nem vágják ki a fenyőfát a karácsonyi készülődéskor, hanem inkább a fenyő körül rendezik meg a téli ünnepet. A fesztivál környezetvédelmi tematikájába illő epizód a 2015 óta évente megrendezett kolkatai KIWEFF animációs versenyében a legjobb animációs film díját kapta.

Az animációs mezőnyben egy másik magyar alkotás, a Boxi-sorozat Zöldben című része is szerepelt.

A Hoppi mesék az M2 gyerekcsatornán debütált, és tavaly karácsonykor ismét műsorra tűzték. A 13 epizódból Berényi Diána tájékoztatása szerint elkészült már egy egészestés rajzfilm is, az Egy év Hoppifalván című produkciót a tervek szerint tavasszal mutatja be a csatorna, de mozis forgalmazása is elképzelhető.

A Hoppi-mesék fesztiválszereplése tovább folytatódik. A produkció alkotói szeretnék, ha a sorozatot átvennék az európai televíziók gyermekprogramjai is. Tervezik a széria folytatását is, az újabb 13 részben további nagy ünnepekkel, köztük a Föld napjával vagy a Nőnappal foglalkoznának – fűzte hozzá Berényi Diána.

(Forrás: MTI)

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás

További cikkek
Karácsonyfa kicsit másként
Egy kicsi önbizalom mindenkinek kell – tuti sikerül!

Még van pár nap, hogy teljesen egyéni módon díszítse otthonát, mire megjön a Jézuska. Ne hagyja elbizonytalanítani magát, hogy ehhez...

Találtunk önnek 16 nap szabit, hogy szebb legyen az ősz! Mutatjuk.....
Találtunk önnek 16 nap szabit, hogy szebb legyen az ősz! Mutatjuk…..

Itt a nagy lehetőség! Ha rászán 6 napot a szabadságkeretéből, akkor csinálhat belőle 16 nap extra pihenést! Ugye, jól hangzik?...

Kertész
Megint áll a bál, kipattant Schmidt Mária újabb botránya

Orbán Viktor ki mást is bízott volna meg  az 1 milliárd forinttal kistafírozott Kertész Imre Intézet gründolásával, mint a rezsim...

Bezár