Kerítésen innen

19.500 millióért határkerítést told a kormány

határkerítés

Megerősíti a meglévő határkerítést, illetve új szakaszon állít fel biztonsági határzárat a kormányt – szúrta ki a 444 a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatot, mind e közben Szlovénia lebontja a horvát határra húzott kerítését.

Meghosszabítva Bicske helyett…..

A leírtak szerint

a magyar–szerb határon lévő kerítés magasságát 1 méterrel megnövelik, a szerb és a horvát szakasz találkozásánál, a Duna–Dráva Nemzeti Park területén a Hóduna határszakaszon pedig kerítést építenek.

Minderre a kormány döntése értelmében legfeljebb 19,5 milliárd forintot lehet fordítani.

Kerítéshez “kerítésvadász” is dukál….

Megkezdte a rendőrség a határvadászok toborzását, a police.hu-n már elérhető az ehhez szükséges pályázati anyag – jelentették be rendőri vezetők pénteki sajtótájékoztatójukon, Budapesten. Tarcsa Csaba vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitányság-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka arról beszélt:

a Készenléti Rendőrségen önálló határvadász ezred jön létre, amely Bács-Kiskun megyében 14, Csongrád-Csanád megyében 6, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár megyében pedig 1-1 századból áll majd.

Meg migránsveszély is …

Tarcsa Csaba arról is beszélt, hogy a migránsok egyre erőszakosabbak, már nemcsak létrával próbálnak átjutni a kerítésen és alagutakat ásnak, hanem csúzlival, üveggolyóval lőnek a szolgálati járművekre, a mélységi ellenőrzéseknél pedig nem állnak meg az őket szállító embercsempészek a rendőri jelzésre, hanem száguldoznak, amelynek gyakran baleset a következménye.

Minderre az a megoldás látszik a legjobbnak, ha megerősítik a határvédelmet olyan szerződéses határvadászokkal, akik meghatározott helyszínen meghatározott feladatrendszerrel végzik a munkájukat

– mondta. A határvadászok jogosítványairól közölte:

igazoltathatnak, ruházatot, csomagot, járművet vizsgálhatnak át, elvehetnek tárgyakat, embereket elfoghatnak, előállíthatnak, idegenrendészeti intézkedésre is jogosultak lesznek. Továbbá határforgalmat ellenőrizhetnek, járványügyi intézkedéseket hajthatnak végre tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetben, biztosíthatják a helyszínt és a nemzetközi körözési rendszert is alkalmazhatják majd.

Első körben 2200 alkalmas jelentkezővel kötnek(nének!) 3 éves szerződést

  • A rendőrség várja a 18. életévüket betöltött, de 55 évnél fiatalabb, büntetlen előéletű, legalább alapfokú iskolai végzettségű, magyar állampolgárságú emberek jelentkezését
  • A határvadásznak jelentkezők egészségügyi, pszichikai és fizikai ellenőrzésen esnek át, és hozzá kell járulniuk az életvitelük ellenőrzéséhez is, valamint a megbízhatósági vizsgálat későbbi lefolytatásához
  • A határvadászok esküt tesznek és 6 hónapos próbaidőt kell letölteniük
  • A jelentkezők széles körű juttatásokra számíthatnak. Az alapilletmény mellett szolgálati, éjszakai, készenléti és idegen nyelvi pótlékot is kaphatnak. Az éves szabadság 25 nap, a cafeteria kerete pedig 200 ezer forint. Betegállomány esetén az első 15 napot száz százalékban térítik. A határvadász jogosult lesz szociális, beiskolázási segélyre, utazási kedvezményt is igénybe vehet és lakbértámogatást is.

Kapcsolódó

Friss!

About Author

Szólj hozzá!