Connect with us

Banánköztársaság

2024-ben színre lépett a „tudatos-felkészült szavazó” archetípusa: Ő az, aki két X-szel is bedobja, mintsem új lapot kérjen az elrontott helyett

2024-ben színre lépett a "tudatos-felkészült szavazó" archetípusa: Ő az, aki két X-szel is bedobja, mintsem új lapot kérjen az elrontott helyett
Megosztás

Nemzeti Választási Bizottság úgy döntött, hogy újraszámolják az érvénytelen szavazólapokat, amiket a vasárnapi önkormányzati választás során adtak le. 24 592 ilyen volt Budapesten, 76-szor annyi, mint a Karácsony Gergely és Vitézy Dávid közötti különbség. Miután Karácsony 324 szavazattal nyerte meg a főpolgármester-választást, Vitézy bejelentette, hogy megfellebbezik a nem jogerős eredményt.

„Most, az ünnep alatt – volt 2 napom gondolkodni és a milliónyi gondolat közül kettő nem hagyott nyugodni. Éppen ezért ki is írom magamból…” – kezdte közösségi oldala bejegyzését Radnóti Zoltán, a dél-Budai ‎Bét Sálom Zsinagóga rabbija.

„RE barátom(!) performance-a kapcsán:

1.) Az EP választáson MP hozott 1.351.900 szavazatot, ami a 66%-a a fideszes 2.046.001-nek. Mekkora lett volna ez az arány (azaz mennyit kapott volna a fidesz), ha nem lett volna RA, és az általa vezérelt megafon, óriásplakát, hiradó, tv2, metropol, kesma, stb, stb – és mindez 7/24-ben, csilliárdokért. Azaz kijelenthető, hogy ma MP a legtámogatottabb politikus? (És ezt úgy kérdezem, hogy nem vagyok MP rajongó, hanem csak ebben az országban élek)

2.)VD performance-a kapcsán: (jogászkodás nélkül)

Miután az értelmesek így vagy úgy, de érvényesen leszavaztak a főpolgira (vagy MP-re hallgatva totálisan szabálytalanul vagy üres lappal szavaztak). Kijött egy eredmény. És az veszített, aki még nem szokta meg (és nagyon nem szereti) a veszítés keserű ízét. (És ez nem az LMP…) A számukra vesztes eredményt látva szagot keresett a hatalomhoz szokott jogászcsapat, és találtak is egyet… Valami ilyesmit mondták:

„hátha a rosszul látó nyugdíjas bácsi/néni csak később vette észre a vékony csíkot (khm) SZA nevén, és utána ráikszelt a VD-re is…”

És lőn csoda…

Pénteken elkezdik keresni ezeket a szavazólapokat, ahol mind SZA, mind VD mellett is ott van X, mert valamilyen (na milyen?) bizottság hirtelenjében úgy döntött, hogy az is érvényesen fejezi ki a választói akaratot. (Mármint a két X – két név mellett.)

Tádádám!

És 2024-ben színre lépett a „tudatos-felkészült szavazó” archetípusa! Ő az, aki két X-szel is bedobja, mintsem új lapot kérjen az elrontott helyett!! Hiszen ő tökéletesen tudja a jogszabályokat, és tudja, mit előtte még senki sem tudott: idén 2 db ilyen X is érvényes szavazat lesz!!!
(Komolyra fordítva, ez az indoklás a nép teljes lenézése és az idióták felhasználása a saját céljaikra.)

Indoklás #2

hiszen SZA nincs is a lapon… de akkor rá szavazni, szintén érvénytelen,… na, ezt majd a jogászok…

Magyarul, ha találnak 400-al több olyan szavazólapot, amelyiken az össze-vissza ikszelgető, nem teljesen tiszta szavazó, a második X-ét VD-re és nem KG-ra tette, akkor megfordul az eredmény!

(és könyörgöm, ne mondjuk, hogy valaki is tudatosan rakott 2 X-et… Pláne 400+)

Azaz miképpen lesz végül főpolgi VD??? (Ha lesz?)

A tudatos szavazók vasárnap egyértelműen leszavaztak. A totálisan felkészületlenek, zavartak, kaotikus szellemi képességgel bírók – hibásan szavaztak, mert nem tudják mi az 1 és mi a 2… ám a jogászok utólag kikóserolják őket. (kivéve MP csapata) Tehát – ezen zavarodott, össze-vissza ikszelgetők szavazatai emel(het)ik VD-t pozícióba! (Éljen a tudatos szavazás!)

„A hülyékben bíztunk eleitől fogva”….

Ha az eredmény ekképpen megfordul, akkor ott lesz a stigma VD-n:

„milyen a felhatalmazása egy olyan föpolginak, aki csak az idióta, össze-vissza ikszelgetők szavazataival tudott nyerni?”

(Ja, és nekem semmi extra bajom VD-al! Lauderes, autóbusz-mániás, stb. Nekem csak azzal van bajom, hogy sehol sincs ingyen sör, ergó, akik ezt az ösvényt éppen kitapossák, egyszer majd benyújtják a számlát, amit nekünk kell kifizetni…”

Szerző