Radnóti Zoltán: bemutatom a „bumerángújságírás”-nak nevezett technika egy kifejlett példányát

Olvasott mostanság a kormánymédiában olyan cikket, ami azt volt hivatva bemutatni, hogy a világ mennyire figyel Magyarországra, azon belül is Orbán Viktor kivételes tehetségére a problémamegoldás területén? Meghagyva a külhoni újságíról szabad témaválasztását és véleményszabadságát feltételezhető, hogy némi hazai “segítség” is szerepet játszik egyik-másik cikk megszületésénél. Radnóti Zoltán főrabbi egy ilyenre hívta fel a figyelmet.

A “bumerángújságírás”

“Tényleg igyekszem nem politizálni a Facebookon, éppen ezért ezt a posztot is csak azért írom, hogy bemutassam – a rajtam is kipróbált – és az általam csak „bumerángújságírás”-nak nevezett technika egy kifejlett példányát.

Egy neves angol nyelvű zsidó online folyóirat valamiért lehozott egy (általa ezeddig még nem ismert múltú) újságíró írását, a magyarországi antiszemitizmus egyik árnyékáról (?).

Ezen írás lényegét holnap és holnapután átveszi 2-3-4 angol és héber nyelvű zsidó honlap. Majd eltelik néhány nap, és a magyar médiumok visszahivatkozzák azt a 2-3-4 zsidó online lapot, hogy íme a corpus delicti, hogy már a zsidó állam (+USA) több irányadó online felületén is téma a magyarországi antiszemitizmus és az az elleni küzdelem.

Igen…

Az eldobott bumeráng vissza is érkezett kicsi hazánkba, csak már nem VBL a szerző, hanem egy XYZ “autentikus” zsidó honlap.

Ja, tényleg… Nemzetközi választási év köszönt ránk.”

Háttér….

Biztosan van abban ráció, hogy a 2019-ben összehozott nemzeti nemzetközi hírügynökségünk, a V4 News Agency (V4NA) kizárólag pénzért és előre leellenőrzött, regisztrált olvasókat enged hozzájutni frenetikus híreihez. A Habony-befolyás alatt álló szuperötlet weboldala azt sem árulja el, hogy mennyit kell perkálni egy-egy újdonságért.

Így hírügynökölünk mi! (ők…. mindegy, mi fizetjük!)

Arról már beszámoltunk, hogy az újabb csodafegyverünk megkezdte működését.

“V4 News Agency (V4NA) néven indult új nemzetközi hírügynökség Habony Árpád befolyási övezetében. A központi médiaholding tavalyi bejelentése óta ez a legnagyobb kormányközeli sajtóprojekt: az üzem londoni székhellyel, félszáz újságíróval indul, és a magyar mellett angol nyelven is sugároz …”

Mint egy falat kenyérre, úgy volt szüksége a regnálónak erre a “nemzetközinek látszó” – tudjuk, nem elég látszani, annak is kellene lenni! – tömörülésre, feltehetően nem kevés közpénzből, vagyis ez esetben a V4NA-nak mindannyian egy kicsit a tulajdonosai lettünk.

Ezek “bumeráng”-cuccok? Ön szerint?

Kapcsolódó

Radnóti Zoltán: bemutatom a „bumerángújságírás”-nak nevezett technika egy kifejlett példányát

Egy hozzászólás itt: “Radnóti Zoltán: bemutatom a „bumerángújságírás”-nak nevezett technika egy kifejlett példányát

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük