Connect with us

Kerítésen innen

2024, Magyarország: egy bírósági ítélet 2 szájízre szabva

2024, Magyarország: egy bírósági ítélet 2 szájízre szabva
Megosztás

Abban ugye megegyezhetünk, hogy a bírósági ítéletek egyértelműen fogalmaznak. Görbe tükröt tart a haza valóságértés-látás elé, ami a Győri Ítélőtábla a GOMI Kft. és a Velence Város Önkormányzat közötti, a Velence Korzó üzemeltetésére létrejött szerződés felmondásával kapcsolatos perben hozott döntése után kialakult.

„Az eredeti határozatot csatolják, mert mást ír a korzó és mást ír az önkormányzat!! Ez köz információ Kérem tisztelettel az önkormányzatot tegye ki a Facebook oldalára!”

-kérte egy tisztán látni kívánó állampolgár az önkormányzat közösségi oldalán, ami nagyban megkönnyítené a tisztánlátást.

Gomi Kft. olvasata

„Felháborodással töltött el minket, hogy a Velencei Önkormányzat hogy és miképpen adta elő azt, hogy mi történt a Győri Ítélőtáblán a közöttünk folyamatban lévő perben. Híradásából úgy tűnik, mintha az ő oldaláról nézve minden a legnagyobb rendben lenne, csupán még egy kis időt kellene várnia a megismételt eljárásban születendő és számára kedvező ítélet meghozatalára. Ezzel szemben a következők a tények: a Győri ítélőtábla a fellebbezési eljárásban 2024. március 6. napján megtartott tárgyalásán kihirdette részítéletét, amely a következőképpen szól:

  • Az ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletének keresetet elutasító rendelkezését helyben hagyja, kötelezi a felperest, hogy 15 napon belül fizessen meg az alperesnek 965.000,- Ft perköltséget.
  • Az ítélőtábla az elsőfokú bíróságnak a viszontkeresetnek helyt adó rendelkezését hatályon kívül helyezi és ebben a körben új eljárás lefolytatására és új határozat meghozatalára kötelezi az elsőfokú bíróságot.
  • A felperes másodfokú eljárásban felmerült perköltségének összegét 5.900.000,- Ft-ban állapítja meg, amelynek viseléséről az elsőfokú bíróság a megismételt eljárásban meghozott ítéletében foglaltak szerint rendelkezik majd.

Megjegyzés: Az ügyben felperes a Gomi Kft., míg alperes a Velencei Önkormányzat….” (Részletek az alábbi bejegyzésben olvashatók!)

Velence város önkormányzatának olvasata

„Március 6-án ismét egy lépéssel közelebb került a város ahhoz, hogy visszaszerezze a Korzót. A Győri Ítélőtábla a GOMI Kft. és a Velence Város Önkormányzat közötti, a Velence Korzó üzemeltetésére létrejött szerződés felmondásával kapcsolatos perben részítéletet hozott.
Részítéletében a Bíróság elutasította a GOMI Kft. (mint felperes) kereseti kérelmét, amelyben az annak megállapítását kérte, hogy az Üzemeltetési szerződés a felek között fennáll. A döntés jogerős, azzal szemben fellebbezésnek helye nincsen. A Törvényszék egyben végzésével az elsőfokú bíróság ítéletét, amelyben a GOMI Kft.-t a Korzó birtokba adására kötelezte, hatályon kívül helyezte és az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására kötelezte. Emellett a Törvényszék a pervesztes GOMI Kft. számára a teljes perköltség megtérítését is előírta….” (További részletek alább!)

Nem tisztünk igazságot szolgáltatni, nincs is meg hozzá a kellő információnk, csak a jelenségre akarjuk felhívni a figyelmet.

Kapcsolódó

Szerző