Sorting by

×

28 fok! – Itt a nyár, ha csak pár napra, akkor is!

Aki szereti a nyarat, a rengeteg napsütést, annak ma nem lesz oka panaszra! Hétfőn sok napsütésre számíthatunk. Nyugat felől csak néha növekszik meg a fátyolfelhőzet, ebből csapadék nem alakul ki. Tovább melegszik az idő: 22 és 28 fok közötti értékeket mérhetünk. Megerősödik a déli, délkeleti szél.

Hétfőn kifejezetten nyárias időjárás alakul ki hazánk térségében

Alapvetően napos idő várható, átmeneti, mérsékelt felhősödésekkel. Többfelé +25 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

illusztráció: Eumet.hu

Élénk marad, a keleti országrész kivételével gyakran meg is erősödik a délkeleti szél. Éjszaka is marad a zömmel csillagfényes, de szeles idő. Enyhe lesz a hajnal.

Kedden még magasabbra emelkedik a hőmérséklet a napos, főként északnyugaton szeles időben

Felhő nem lesz említést érdemlő. Az éjszakai órákban hidegfront közelíti meg hazánkat, megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon elszórtan már kialakulhatnak záporok, néhol zivatar is.

A hőmérséklet jellemző átlaga:

  • hétfő reggel +3 – +11,
  • hétfő délután +22 – +27,
  • kedd reggel +9 – +14,
  • kedd délután +24 – +28,
  • szerda reggel +11 fok körül alakul.

A legvalószínűbb folytatás

Szerdán hidegfront érkezik északnyugat felől, ami véget vet a nyári ízelítőnek. Erősen felhős, borongós időre, esőre, záporokra, helyenként, főként északkeleten és délnyugaton zivatarra, lehűlésre kell számítani.

Csütörtökön, pénteken és a hétvégén változóan, többnyire erősen felhős időre, szórványosan kisebb esőkre, záporokra, néhol zivatarra, hűvös, majd lassan melegedő időre készülhetünk.

Biometeorológia

Hétfőn és kedden egyaránt melegfronti jellege lesz a légkörnek hazánk térségében. Élénk, néhol továbbra is erős déli széllel még melegebb légtömeg érkezik. Ilyen időjárási helyzetben sokan panaszkodnak fejfájásra, fáradtság érzetre, aluszékonyságra. A tünetek ellen talán némi ellenszert jelent a kellemes idő és a napsütés, a szabadban végzett testmozgás. A napsugarak ereje már nő, ezért ajánlott a bőr megfelelő leégés elleni védelme. A szél hatására hirtelen megnövekedhet a levegő pollentartalma, ami az allergiás tünetek erősödését eredményezi.

 

nyár

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.