Sorting by

×

3035-re nőtt Magyarországon az igazoltan fertőzöttek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3035 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb 11 idős beteg – közölték hétfő reggel a kormányzati honlapon. 1027 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 55-en vannak lélegeztetőgépen.

Hétfőtől részletesebb adatközlés lesz látható a honlapon.

Külön feltüntetik az aktív fertőzöttek számát, vagyis azokét, akik még koronavírussal fertőzöttek és még nem gyógyultak ki abból, kórházban vagy otthonukban vannak. Emellett az aktív fertőzöttek, a gyógyultak és az elhunytak statisztikájánál külön bontva láthatóak Budapest és Pest megye, valamint vidék adatai.

Ez alapján május 4-én az aktív fertőzöttek 63 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 51 százaléka Budapesten vagy Pest megyében él. A pontos adatok a következők:

  • Aktív fertőzöttek száma: Budapest és Pest megye – 1290 fő, vidék – 765 fő
  • Gyógyultak: Budapest és Pest megye– 319 fő, vidék – 311 fő
  • Elhunytak: Budapest és Pest megye – 276 fő, vidék – 75 fő

Az elmúlt 24 órában Zala megyében tucatnyi új megbetegedést regisztráltak, ugyanakkor Pest megyében mindössze 1 fővel nőtt az új fertőzöttek száma, Budapesten pedig 11-gyel.

Koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon (fő)
megyénkénti bontásban a legfrissebb rendelkezésre álló adatok alapján

Forrás: koronavirus.gov.hu

Hétfőtől megkezdődik a védekezés második szakasza

Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a célunk, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsuk az életet és továbbra is elkerüljük a járvány “berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont mától új szabályok lépnek életbe. Az egész országban továbbra is fontos az ajánlások és a szabályok betartása, pl. a 1,5 méteres védőtávolság tartása és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.