Connect with us

Ez a nap

A Semmelweis Egyetem a rangsorban négy helyet javított tavalyhoz képest

Megosztás

Hét magyar egyetem került be a feltörekvő országokat vizsgáló egyik egyetemi rangsorba. A Semmelweis Egyetem (SE) a 61., a legjobb magyar vidéki egyetemként a Pécsi Tudományegyetem (PTE) pedig a 127. helyen.

13 teljesítménymutatót vettek figyelembe

A Times Higher Education egyik rangsorában, amely ötven ország felsőoktatási intézményeit vetette össze, a Semmelweis Egyetem négy helyet javított tavalyhoz képest – tudatta az SE csütörtökön az MTI-vel.

A pécsi egyetem közleményében azt emeli ki, hogy 127. helyezésével a PTE a legjobb magyar vidéki és a második legjobb magyarországi egyetem lett.

A felsőoktatási intézmények ismertetése szerint a rangsor ugyanazt a 13 teljesítménymutatót veszi figyelembe, mint a The World University Rankings. Vizsgálták az egyes egyetemi erősségeket – a többi közt – az oktatás, a kutatás, a tudástranszfer és a nemzetközi megjelenés, a „láthatóság” terén.

A 378-as listára végül 42 országból kerültek fel egyetemek

A 378-as listára végül 42 országból kerültek fel egyetemek, Magyarországról szerepel a rangsorban az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szegedi Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem is.

(MTI)

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük