50. Virágkarnevál Debrecenben – tudósítónk káprázatos fotóival!

Debrecen ragyogó napsütésben várta a jubileumi, 50. Virágkarnevált. Az égiek talán túlzottan is kegyeikbe fogadták a sok százezer embert, hiszen tikkasztó meleg volt, nem volt könnyű dolguk a virág kocsik vezetőinek, a fellépőknek. De izzadtak a nézők is, a látvány azonban mindenért kárpótolta őket.

Nehéz elképzelni Debrecent a nemzetközi hírű virágkarnevál nélkül

A látványos augusztus 20.-ai parádé olyan elválaszthatatlanul kötődik a városhoz, mint Munkácsy Mihály trilógiája a Déri Múzeumban. A városban ilyenkor hömpölyög a tömeg, zene, tánc, sokféle náció, valódi nemzetközi a hangulat. Az ország minden részéből, és külföldről érkeznek turisták, többszörösére duzzad a város lélekszáma ezekben a napokban. Aki teheti, életében legalább egyszer nézze meg a virágkarnevált. Biztos, hogy életre szóló élményekben gazdagodtak azok, akik a nagy meleg ellenére most is óriási vastapssal köszönték meg a csodát, a varázslatos színpompát, az együttesek produkcióit.

Sokan nem tudják, hogy a virágkarnevál előzménye még 1905-re nyúlik vissza

Abban az évben Kállai Ferenc huszárfőhadnagy és Miskolczy Lajos tiszteletbeli főszolgabíró adománygyűjtést kezdeményezett egy önkéntes és független mentőszolgálat létrehozására Debrecenben is. A cél az volt, hogy a jövőben nem csak a tűzesetek sérültjei kapjanak orvosi ellátást, hanem bárki, akinek súlyos helyzetben azonnali orvosi segítségre van szüksége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük