Connect with us

Kerítésen innen

A Fidesz „teljestesttel” Magyar György ellen!

fidesz
Megosztás

Nagyon szúrja a szemét a regnálónak Magyar György ügyvéd és politikus ténykedése, ezért összemosta az eddig is hangoztatott vádját a kártérítést a sikerdíjjal kapcsolatban, és egyenesen joggal való visszaélésről beszél.

Első vérig?

A Fidesz–KDNP arra kéri Őrsi Gergely polgármestert, hogy hívja vissza Magyar Györgyöt a II. Kerületi Közbiztonsági Alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségéből – írja a II. kerületi Fidesz a közleményében.

A közlemény szerint

„az ügyvédről nemrég derült ki, hogy a börtönbiznisz egyik legnagyobb nyerészkedője, 419 kártérítési pert indított a bűnözők nevében a magyar állam ellen, és mintegy félmilliárd forint sikerdíjat tett zsebre ebből.”

Mi mennyi?

A Magyar Nemzet cikke szerint azonban a fent említett összeg nem sikerdíj volt, hanem ennyit pereltek ki az államból kártérítésként az ügyfeleiknek mintegy 419 ügyben.

az Origo megszerezte a pontos számokat, ezek alapján pedig nagyon jövedelmező üzlet elítélt bűnözőknek kártérítési pert intézni: Magyar György és irodája eddig összesen több mint félmilliárdot perelt vissza az államtól, 544 millió forintot. És összesen 419 ilyen ügyet intézett.

A Fidesz azt is hozzátette, hogy a börtönbiznisz

a joggal való visszaélés, a bűnözőknek nem pénzjutalom, hanem büntetés jár.

Arról nem szól a közlemény,

hogy a kormány nem teljesítette feladatát a rabok elhelyezése kapcsán és a kártérítés ez alapján jár nekik. A befolyó pénz pedig nem az aktuális ügyvédi iroda jövedelme.

Arról sem, hogy a legtöbb hasonló ügyet

a Mohácsi Ügyvédi Iroda fogvatartott ügyfeleinek az állam 1880 ügyben összesen 814 millió forint kártalanítást fizetett ki.

Ezt az ügyvédi irodát a debreceni önkormányzatnak és cégeinek évtizedek óta dolgozó, a legutóbbi időkig a város helyi választási bizottságát is vezető Mohácsi Ferenc debreceni ügyvédi vezeti.

Az internet nem felejt,

és megmutatja, hogy nemrég még egyebek közt saját honlapján és a tulzsufultsag.hu honlapon is kínált a Mohácsi Ügyvédi iroda kártalanítási ügyekben képviseletet. Az Átlátszó cikke megjegyzi, a szégyenlősség alighanem annak szól, hogy az irodát vezető Mohácsi Ferenc – ahogy 2016-ban ő maga nyilatkozta egy KLIK-es megbízása alapján a Népszabadságnak – évtizedek óta dolgozott Debrecen évtizedek óta örökös Fidesz-többségű önkormányzatának.

Az ügyvéd szerint…

„…ez egy új hullám, amit elkezdtek, és amit úgy hívnak, hogy karaktergyilkosság. Büntetőjogászként azonban azt mondaná, hogy ez karaktergyilkossági kísérlet, ami nem fog sikerülni. Azért, mert alkalmatlan eszközzel és alkalmatlan tárgyon követik el.

-mondta az ATV Start című műsorban. Arra, hogy a kormánypárti sajtó szerint Magyar György 419 esetből több mint félmilliárd forintot keresett. Az ügyvéd erre azt felelte, hogy ez

„hamis, hazugság”.

Az ügyvéd azt sem tudja, hogy honnan vették azt, hogy ezeknek az összegeknek nagyobbik része ügyvédi letétbe kerül. Hozzátette azt is, hogy 2017 óta nem vállaltak ilyen ügyet.
Magyar György szerint valószínűleg az van, hogy

Magyarország nem teljesítette azt, amit vállalt.

Emlékeztetett: 2019 végéig ugyanis 1500—2500 börtönférőhelyet kellett volna létesíteni.

A hatalom tehát a saját maga által felrúgott magatartásra hivatkozik azzal, miszerint a börtönbizniszt le kell állítani.

A legfőbb problémája az – emelte ki az ügyvéd –, hogy a jogszabály felfüggeszti a kifizetést, ami már önmagában jogellenes szerinte, illetve az, hogy nem tudja, miből fognak új férőhelyeket építeni. Azt is problémásnak tartja azonban, hogy az állam oldalán három monopólium is megmarad: az egyik az őrzésvédelem.

A gyanú szerint pedig ezt át fogják adni magánszférába, bár erre jelenleg nincsen bizonyíték.

Szerző

1 Comment

1 Comments

  1. Gerencsér Gábor

    2020.03.05 14:40 at 14:40

    Azz ALJAS fidesz-kdmp miféle alapon szólít fel bárkit bármire, ha nekik nem tetsző valami?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük