Connect with us

Kerítésen innen

Választás: Mohácson és Karcagon is a Fidesz jelöltjéből lett polgármester

valasztas
Megosztás

Vasárnapi választás mérleg: Pávkovics Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a vasárnap megtartott időközi önkormányzati választást Mohácson és nagyon megverte a Fidesz a Munkáspártot Karcagon.

Mohács

  • Pávkovics 4708 szavazatot (56.44%),
  • Csorbai Ferenc, a VAN Közéleti Egyesület jelöltje 3369 voksot (40.39%),
  • Bernáth Csilla, a Mi Hazánk jelöltje pedig 265 szavazatot (3.18%) kapott.

A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei nyolcból hat egyéni választókerületben győztek, kettőben pedig a VAN Közéleti Egyesület jelöltjei szerezték a legtöbb voksot. A leköszönő polgármester, Csorbai Ferenc kompenzációs listás képviselőként került be a képviselő-testületbe.

A Duna-parti városban azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselő-testület július elején feloszlatta magát. Az előző évi választás óta Csorbai Ferenc (MSZP) töltötte be a polgármesteri tisztséget, miután a várost 21 éven át irányító Szekó József (Fidesz-KDNP) tavaly szeptemberben váratlanul meghalt, az őt indító szervezet pedig már nem állíthatott új jelöltet. Mohács polgármestere így az egyedüli induló, Csorbai Ferenc lett.

Választás Karcag

A nagykunsági városban Dobos László polgármester halála miatt kellett időközi polgármester-választást tartani. Ugyanakkor az ellenzék előre bejelentette, hogy nem állítanak saját jelöltet.

illusztráció: valasztas.hu

A Munkáspárt már nem volt ilyen szégyenlős, és a fideszes Szepesi Tibor ellen elindították Nagy Józsefet. Szepesi 90 százalék feletti eredménnyel hozza a választást, de a maga nemében a Munkáspárt is saját rekordot könyvelhet el a 10 százalék körüli eredménnyel. A részvétel egyébként 26,66 százalékos volt.

salamon

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük