„Pénzért mentünk, én ezt se tagadom le. Ki az a bolond, aki nem megy?” – menzabotrány helyett Fidesz-botrány?

“Dühös józsefvárosi lakosok vonulnak a józsefvárosi polgármesteri hivatal elé július 18-án délelőtt. Az alulról szerveződött lakossági megmozdulást rengeteg elkeseredett józsefvárosi polgár várta, mert Pikó András, józsefvárosi polgármester eddigi „munkássága” sokak tűréshatárát átlépte” – írta a Magyar Nemzet megrendülten júliusban.

Az “alulról szerveződött” tüntetésről egy túlbuzgó szolnoki-józsefvárosi

élő videót tett közzé, amiből kiderül, hogy a buszoztatottaknak fogalmuk nincs arról, hogy hol és mi ellen vannak baromira felháborodva.

Az önkormányzati újság munkatársai utánakotortak…

A józsefvárosi újság munkatársai elutaztak Szolnok megyébe, hogy felkeressék a Pikó András ellen még júliusban felszállított tüntetőket.

Július 18-án tüntetést szerveztek Józsefvárosban Pikó András polgármester és a jelenlegi városvezetés ellen, azonban az nagyon hamar kiderült, hogy a demonstrálók zömében vidékről felszállított emberek. Az önkormányzat újsága videoriportot készített a rendezvényről, aminek tanúsága szerint sokan nem is nagyon tudták, hogy miért voltak a helyszínen, de voltak olyanok is, akik nem beszéltek magyarul.

Szolnok megye, ahonnan indultak felháborodotték….

„Nem mondták, hogy hova megyünk, csak annyit, hogy menni kell”

– mondta egy helyi lakos a riporternek. Többen csak az arcuk eltakarásával, hangjuk eltorzításával nyilatkoztak, de volt olyan is, aki vállalta az arcát; egy nő, aki a tüntetésen is megjelent, arról számolt be, hogy több százan mentek fel onnan, ahol ő lakik.

Tálcákat kaptak Budapesten, amikre romlott ételekről készült képeket nyomtattak. A földön „található volt” több tű, fecskendő és „kábítószernek látszódó nejlonzacskók, fóliák”.

„Egy napközi lehetett, ami előtt tüntettünk, nem tudom….

Hogy romlott ételt kaptak a gyerekek.. Hogy minket becsaptak-e vagy sem, azért vittek… Nekünk ezt mondták, hogy ezt mondjuk. (…) Hogy ez hazugság volt-e vagy nem, azt az isten tudja. Ezt csak azt tudná megmondani, akik ebben részt vettek” – fogalmazott a nő. Hozzátette, ők a lakóhelyükről először kocsival indultak el, majd átszálltak buszokba.

„Pénzért mentünk, én ezt se tagadom le. Ki az a bolond, aki nem megy? (…) Meg volt beszélve, nagyobb fejek, pénzesek, ez itt valami kapcsolat alapján történt ez az egész”

Forrás

salamon

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük