Connect with us

Bulvár

Macaulay Culkin amerikai-ázsiaiakkal poénkodott, mert a saját szerelme is ázsiai

Megosztás

Miközben a rajongók Macaulay Culkin és Brenda Song fiának születését ünneplik, A boldog apa egy korábbi podcast-interjúban  megfogalmazott gondolatait idézgetik az ázsiai amerikaiak körében. A sztár azt mondta, hogy Song „ázsiai, ezért apró kis ázsiai babáim lesznek”, összehasonlítva leendő utódaikat Sean Lennonnal, John Lennon és Yoko Ono fiával.

Culcin
Megosztás

Miközben a rajongók Macaulay Culkin és Brenda Song fiának születését ünneplik. A boldog apa egy korábbi podcast-interjúban  megfogalmazott gondolatait idézgetik az ázsiai-amerikaiak körében. A sztár azt mondta, hogy Song „ázsiai, ezért apró kis ázsiai babáim lesznek”- összehasonlítva leendő utódaikat Sean Lennonnal, John Lennon és Yoko Ono fiával.

Neki szabad, mert….

„Imádnivaló lesz – egy csomó Sean Lennons szaladgál a ház körül””

– mondta Culkin a műsorvezetőnek, mielőtt azt állította volna, hogy jogosultnak érzi magát

„ázsiai poénokra, mert van egy ázsiai barátnőm.”

A régi  nyilatkozat  újra felbukkant hétfőn és most váltott ki igazán kritikát, mert mostanában az amerikai-ázsiaiakkal szembeni megítélés is változott a járvány következtében, ami Ázsiából indúlt.

 

Culcin

 

Mi is a gond?

Pawan Dhingra, az Amherst Főiskola professzora az NBC Asian America-nak elmondta, hogy Culkin észrevételei problematikusak, mivel objektivizálják saját családját.

„Mindennél jobban egzotizálja partnerét és a csecsemőket, akik ekkor még nem is születtek meg (…) Azt hiszem, ez önmagában is probléma – amikor az embert egzotikus tárgyá változtatja faja vagy több nemzetiségű öröksége miatt.”

Amikor a kritikáról kérdezték, Culkin nem foglalkozott konkrétan az észrevételekkel, de részleteket árult el gyermeke születéséről:

„Anya, apa és baba egészséges és boldog – olvasható a közleményben. „

Dhingra szerint sok többnemzetiségű ember pusztán identitása miatt állandóan találkozik a megjelenésük körüli megjegyzésekkel és ezt a gyakorlatot a professzor  „megalázónak” nevezi. Szerinte az ilyen kijelentések elhomályosítják azokat a kihívásokat, amelyekkel  ezek az emberek egyébként is rendszeresen szembesülnek.

Culkin, akinek legismertebb szerepe a Reszkessetek betörők  Kevinje, a teljes podcast-interjú során további  olyan eseteket is említett, amikor kedvese ázsiai származásával poénkodott.

„Folyamatosan csinálom vele, de nem a nyilvánosság előtt teszem”

– mondta Culkin ázsiai poénokról.

Dhingra elmondta, hogy a legtöbb viccben, amelyet a sztár a műsorban felidézett, Song identitását kicsinyelte le.

„Azok a poénok, amelyeket annak idején a barátnőjének mondott a vezetésről és a külsejéről, mind lekicsinylőek (…)  Nem akarok beszélni a kapcsolatukról. De valahogy megfelel az ázsiaiak nagyon fáradt lekicsinylésének: nem csinálunk semmi vicceset. Nem viccelhetünk. Mi vagyunk a vicc. ”

Ha úgy érzi az olvasó, hogy a probléma kissé eltúlzott, mi nem beszéljük le erről a véleményéről.

Forrás

Kapcsolódó

culcin

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük