Kormányinfó: 3,5 millió beoltott után hozhatnak döntést arról, mire jogosít az oltási igazolvány

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón elmondta: a háziorvosok megkapják az összes regisztrált listáját. Vannak területi különbségek, most a háziorvosokra van bízva a kiválasztás menete, de az idősebbek elsőbbséget élveznek.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón köszönetet mondott mindenkinek, aki közreműködik az oltásban

Közölte, hogy a Brüsszel által megrendelt vakcinák közül a Janssen is kiesik, ez félmillió vakcinát jelent, ezért tárgyalnak másokkal ezek pótlására. 4 millió 2 ezer felett van a regisztráltak száma, rajtuk kívül oltották az egészségügyi dolgozókat, katonákat, szociális dolgozókat, így ha őket hozzáadjuk, 4,5 millió az oltásra jelentkezettek és oltottak száma.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta:

a háziorvosok megkapják az összes regisztrált listáját, vannak területi különbségek, most a háziorvosokra van bízva a kiválasztás menete, de az idősebbek elsőbbséget élveznek.

A vakcinák a magyar hatóságok vizsgálata alapján még hatékonyabbak, mint ahogy a gyártók jelezték:

az oltást kapottaknak csupán 1 százaléka betegszik meg

– tette hozzá. Gulyás kijelentette, hogy az oltóanyagok között nincs különbség hatékonyságban. Szerinte elsősorban üzleti érdekek állnak amögött, hogy a vakcinák hatékonyságát megkérdőjelezik.

A kormány kampányt indít,

a televízióban látható reklámfilmek mellett óriásplakátok is megjelennek, ahol ismert emberek buzdítanak az oltásra, üzenete az lesz:

“az oltás életet ment”.

Május végén azzal a kellemes gonddal nézhetünk szembe, hogy több lesz a vakcina, mint ahányan regisztráltak – mondta Gulyás.

3,5 millió beoltottnál nyithatnak a teraszok, a vendéglátó területek esetében eltörlik a közterület használati díjakat. Gulyás szerint erre azért volt szükség, mert voltak olyan kerületek, amelyek bérleti díjat akartak emelni, például az I. kerületben.

A vendéglátásnak a bértámogatás májusban is jár

Gulyás elmondta: foglalkoztak a tegnapi kormányülésen az oktatás kérdésével is:

a nemzeti konzultációból az derült ki, hogy az emberek kellő óvatosság mellett a fokozatos nyitás hívei. Ezért fogják az óvodákat és az alsó tagozatokat újraindítani.

Kérdésre válaszolva Gulyás közölte, hogy az ellenzéknek is ki kellene mondani egyértelműen, hogy minden oltás hatékony védelmet jelent

Egy járványhelyzetben a vitákat félre kellene tenni és össze kellene fogni. Ennek az összefogásnak pedig az a legfontosabb eleme, hogy mindenkit biztatni kell az oltás felvételére – fogalmazott.

Maruzsa Zoltán államtitkár fog részletes tájékoztatást adni az iskolák újranyitása kapcsán. Az intézményvezetők engedélyezik a távolmaradás körülményeit, a tanárok nem tudnak kétszer leadni egy órát, akik jelen vannak, azokat tudják tanítani.

Kényszeríteni senkit nem lehet, de az alsó tagozat előnye, hogy kevesebb a tanár, kevesebb a kockázat

– mondta a miniszter az ATV kérdésére is válaszolva.

Amikor elérjük a 3,5 millió beoltottat a jövő hét elején, akkor fognak dönteni arról, hogy a további nyitás 4-4,5 vagy 5 millió oltott esetén várható. Az ország működőképességének sok területe van, akkor amikor biztonságosan, fokozatosan lehet nyitni, nyitni fognak.

Konkrét döntést még a kormány nem hozott

– válaszolta Gulyás Gergely arra vonatkozó kérdésre, hogy a 3,5 milliós átoltottság indokolja-e járványügyi korlátozások feloldását, vagy a 4 milliós a határ. Orbán Viktor azt mondta a múlt pénteki rádióinterjújában, hogy 4 millió oltott után májusban lehet már koncertekre, moziba, szállodákba, konditermekbe menni.

Sehol nem tették kötelezővé az oltást, ha az egészségügyi dolgozóknak nem kell, akkor a vendéglátóiparban dolgozók számára sem lehet előírni

Érvényesnek most is érvényes az oltási igazolvány,

a kormány 3,5 millió felett fog döntéseket hozni, de 4 millió felett biztosan – válaszolta Gulyás arra vonatkozó kérdésünkre, hogy a védettségi igazolvány mikortól lesz érvényes és mire jogosít. Az operatív törzs sajtótájékoztatóján Kiss Róbert alezredes azt mondta:

a védettségi igazolvány nem mentesít a karanténkötelezettség alól senkit, a határátlépésnél sem, ahhoz negatív PCR-teszt kell.

A sajtónak is van felelőssége az oltásokkal kapcsolatban

A magyar hatóságok csak megbízható oltásokat engedélyeztek, figyelemmel kísérik azt is, hogy bármilyen mellékhatások fellépnek-e. A Sinopharm és az AstraZeneca semmivel sem rosszabb, mint a többi, üzleti érdekek vannak ezek aláássa mögött. A magyar hatóságok sokkal jobban teljesítettek, mint az Európai Unió hatóságok – mondta Gulyás arra a kérdésünkre válaszolva, hogy változhat-e a protokoll a jövőben a Sinopharm, illetve az Astra Zeneca vakcinák esetében.

Karácsony Gergely főpolgármester kész lemondani a 2023-as Atlétikai Világbajnokságot is, ha nem az eredeti terveknek megfelelően épül fel a Diákváros. Gulyás erre úgy reagált, hogy

Karácsony hosszabb ideje úgy viselkedik, mint aki csak ugródeszkának tekinti a főpolgármesteri pozíciót.

A kormány korábban egyetértett a fővárossal, megállapodást is kötöttek. 2023-ban kerülne sor az atlétikai világbajnokságra, Magyarországnak ez előny lenne.

A Diákváros meg fog épülni, a Fudan egyetem krampusza nem szemben áll, hanem összhangban. Ez ügyben Fürjes Balázs és Vitézy Dávid fog ma sajtótájékoztatót tartani.

Kérdésre, hogy Gulyás László maradhat-e a Szegedi Tudományegyetem professzora,

illetve le kell-e mondania a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadói posztjáról, miután az egyik online előadásában az Egyesült Államok elnökére és Kamala Harris alelnökre is minősíthetetlen, rasszista kijelentéseket tett, Gulyás úgy reagált, hogy

az egyetem kiadott egy választ, ez az irányadó az ügyben.

Az ügyben a rektor vizsgálatot rendelt el, az egyetem értékrendjével nem összeegyeztethető a Gulyás Lászlónak tulajdonított mondatok. Gulyás Gergely kijelentette, hogy ezek a kormány értékrendjével sem férnek össze, a köztársasági elnök irányába is jelezték, hiszen a kormány jelöli kitüntetésre. A kijelentésekről nem tudtak a jelölés időpontjában, ha tudtak volna, nem került volna rá sor.

Az RTL kérdésére elmondta, hogy orvosi indokoltság alapján halad az oltás

A pedagógusok soron kívüli oltásán kívül nincs semmi olyan döntés, hogy valakik előrébb kerülnének. Életkor és egészségügyi állapot az irányadó.

A múlt heti oltási ütemet viszont nem fogják tudni tartani, mivel a Bizottság által lekötött vakcinák nem érkeznek megfelelő ütemben, sőt, félmillió Janssen vakcina ki is esett.

A közterületi parkolás addig lesz ingyenes, amíg a járványhelyzet ezt indokolja!

Gulyás kérdésre válaszolva elmondta, a magyar hatóság is elrendelte a Janssen vakcinák vizsgálatát, ha bármilyen veszélyt jelentenek, nem fogják engedélyezni. Ha viszont hatékonynak és biztonságosnak minősítik, akkor használni fogják.

Mindenki megnyugodhat, aki kapott már oltást, biztosak vagyunk abban, hogy nyáron lesz lehetőség külföldre utazni keleti vakcinákkal is

– mondta a miniszter. Hangsúlyozta, hogy elsődlegesen életvédelmi kötelezettség van az államoknál.

VIA atv

Eközben Karácsony Gergely….

“A kormány most azt állítja, Diákváros is lesz és kínai elitegyetem is. Ha ez így is van, márpedig a „ne arra figyeljenek, amit mondok, hanem, amit csinálok” – kormányzásban sosem lehetünk biztosak az adott szóban, ész fel nem foghatja, miért van szüksége hazánknak kínai elitegyetemre.

A Fudan Egyetem 500 milliárd forintos hitelből fog megépülni. Ez az összeg elképesztően magas, pláne ha figyelembe vesszük, az adófizetőknek, de még a gyerekeiknek is a kínai kommunista párt elveit, a kínai befolyásszerzést kellene finanszírozniuk, hiszen az egyetem kartájában ragaszkodik a párt elveihez.
A CEU egy magánadományokból működő intézmény, amely csak termelte az ország forrásait, azzal, hogy nemzetközi konferenciáknak adott otthont, és idecsábította a külföldi diákokat. A CEU egy fillérjébe nem került egyik magyar embernek sem, azt mégis elüldözték az országból.

Tehát hogy is van? Kommunista egyetem milliárdokért jöhet, a magánegyetemnek meg mennie kell? Javaslom a kormánynak, hogy az 500 milliárdot költse inkább valódi felsőoktatási programokra, boldogabbak lennének a hallgatók és az adófizetők is.”

Gulyás europoid válasz-üzenete:

amíg egy tömeggyilkos párt jogutódjának a miniszterelnök-jelöltje, ne hivatkozzon a kínai kommunizmusra a Fudannal kapcsolatban.

 

kormányinfo

2 thoughts on “Kormányinfó: 3,5 millió beoltott után hozhatnak döntést arról, mire jogosít az oltási igazolvány

  • Már megint a mellébeszélés. Azt mondja gulyás, hogy a vakcinák hatékonysága mögött üzleti érdekek állnak. Amögött vajon milyen üzleti érdek áll, amikor maga a kínai fő-fő izééé jelentette be, hogy a kínai vakcina hatékonysága gyengébb, mint a nyugatiaké. Azóta, gondolom az illetőt már elásták a pártház kertjében, és már aznap buzgó magyarázkodásba fogtak. Az emberek így se bíztak a kínai vakcinában, most viszont még annyira sem. Megvette orbán a sok haszontalan kínai cuccot háromszoros áron, 55 milliárd forintért, és most kiderül, hogy sz@rt se ér. Így van, ha orbán megy a saját feje után, pedig a világon semmihez sem ért, ahelyett, hogy a szakemberekre hagyatkozott volna. A kínai haszontalan cuccnak a megvásárlását legalább nem tudja az ellenzékre fogni

  • Pingback:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük