Orbán: az újabb küszöb a négymillió beoltott

A szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor is elmondta, amit Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón: kiesett félmillió vakcina, ugyanis a Janssennel való oltást leállítottuk.

Óvatosság, fokozatosság

Orbán Viktor szerint az óvatosság és a fokozatosság miatt döntöttek úgy, hogy az általános iskolákban csak az alsó tagozatosok mennek hétfőtől iskolába.

Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az oltható emberek száma eléri az 50 százalékot, és pillanatokon belül át is lépjük ezt a választóvonalat. Tehát többen lesznek védettek, mint azok, akik nem.

Orbán hangsúlyozta, hogy az EMA jóváhagyását Magyarország külön vizsgálatok nélkül el szokta fogadni, és csak a keleti vakcinákat vizsgálja külön. A Janssen esetében – amivel kapcsolatban felmerült a komoly egészségügyi kockázat lehetősége – azonban

ugyanúgy fogunk eljárni, mint a keleti vakcináknál; a Johnson & Johnson oltóanyagát itthon is részletes vizsgálatoknak vetjük alá. Az emiatti lemaradást a kormány keleti vakcinákkal igyekszik pótolni, a külügyminisztérium ezen dolgozik.

Péntek reggelig az oltás első adagját már több mint 3 millió 700 ezer ember kapta meg, az első adagon is már egymillió 300 ezren vannak túl. Orbán szerint a következő hat hét lesz nagyon fontos,

ez alatt az idő alatt ugyanis meg tudjuk majd duplázni a beoltottak számát.

A kormányfő szerint pillanatokon belül át fogjuk lépni azt a küszöböt, amikor már többen lesznek védettek, mint akik nem azok.

Ez nyolcmillió oltható emberrel számolva mintegy négymillió beoltottat jelent.

A miniszterelnök az óvodák és az alsó tagozatok hétfői nyitásáról

azt mondta, hogy „az óvatosság és a fokozatosság” miatt döntöttek így. Orbán nem ért egyet a WHO azon ajánlásával, hogy az iskolákat kell először nyitni, de elmondása szerint valahogy egyensúlyt kellett találniuk azon szülők elvárásai között, akik szeretnének visszamenni dolgozni, és azoké között, akik féltik a gyerekeiket.

A teraszok kinyitása szimbolikus dolog, a régi életünk egy darabjának a visszakapása

– hangsúlyozta Orbán, aki

arra biztatja a vendéglátósokat, hogy bátran rakják ki a székeket.

Ennek érdekében a kormány központilag eltörölte az egyébként önkormányzati hatáskörbe számító teraszdíjakat és megszüntette a terasznyitással járó bürökratikus ügyintézést is.

A vendéglátósok a nyitástól függetlenül áprilisban és májusban is számíthatnak a bértámogatásra

– mondta a miniszterelnök.

Orbán már nemcsak a reményt látja, hanem az esélyt is

arra, hogy

„mindenki talpra tud majd állni”. A miniszterelnök szerint a válság után nőni fog a munkahelyeknek a száma, vagyis több munkahely lesz, mint amennyi a járvány előtt volt.

Marad a regisztráció

A cél, hogy pótoljuk a kieső vakconákat, és erre jó esélyünk van

Orbán Viktor közölte,

május végére, június elejére kint vagyunk a vízből.

A miniszterelnök szólt arról is, hogy nem fogadják meg a baloldal tanácsát a regisztráció eltörléséről.

Tudni kell, hogy kik akarnak oltást, és ez alapján lehet megmondani, hogy hová mennyi oltóanyag kell. Ez a második világháború utáni legnagyobb logisztikai művelet.

Baloldal….

Az interjú jelentős részét a műsorvezető és a miniszterelnök az ellenzék bírálatára fordította.

„A romlottságnak egy másik foka”

– mondta Orbán a magyarországi „baloldal”-nak a kormány járványkezelésével kapcsolatban megfogalmazott bírálataira. A miniszterelnök szerint más országokban is vannak viták, de azok arról folynak, hogy hogyan legyen az embereknek jobb, a magyar baloldal azonban csak a saját politikai tőkéjét igyekszik kovácsolni.

Szerencsére Magyarországon egységes kormányzás van, nem törékeny koalíciós kormány, ez az oka annak Orbán szerint, hogy a magyar járványkezelés hatékony tud lenni.

A hatalom éhségét nem tudja legyűrni a baloldal, és úgy viselkedik, amire sehol nincs példa Európában.

Eszement dolgokat tapasztalunk, és nagyon nehéz sérelmeket okozó tónus nélkül beszélni a dolgokról. Ez nem egy egészséges dolog

– tette hozzá.

Én visszatartom a képviselőimet, hogy lépjünk fel az oltásellenes politikával szemben. Inkább védekezzünk ehelyett.

Magyarországon egyszerre kell a multinacionális profitéhség és a baloldal hataloméhsége ellen küzdeni

Magyarországon egyszerre kell a multinacionális profitéhség és a baloldal hataloméhsége ellen küzdeni. Minél több elemből van összerakva egy kormány, akkor könnyen megrepedhet az egység

– mondta Orbán Viktor.

Mi teljes egységben tudunk dolgozni a KDNP-vel.

Gigamilliárdok

Már Varga Mihály pénzügyminiszter már készíti a jövő évi költségvetést, amelyben több mint ötezer milliárd forintot fordítanak az újraindításra, ahhoz, hogy mindenki ismét talpra tudjon állni

– közölte a kormányfő.

Forrás

 

orbán

One thought on “Orbán: az újabb küszöb a négymillió beoltott

  • Elmebeteg, kényszerzubbonyt neki !!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük