Budapesti hétköznapokKiemelt hírek

Orbán büszkén eltörölte, amit Karácsony Gergely már februárban megtett – fő a naprakészség!

Magyarország a jóisten ölében - 10 nap szabadság Orbán Viktornak - Az írek, mint rabszolgatartók

Végül is dicsérendő, hogy a miniszterelnök figyeli a főpolgármester ténykedését és nem szégyell a jobbtól tanulni. Orbán szerdán bejelentette, hogy jövő hét közepén nyitnak a vendéglátóhelyek teraszai, illetve eltörlik a vendéglátósokat terhelő teraszdíjat.

Remek, csakhogy….

A Fővárosi Önkormányzat február 8-án jelentette be a maga újraindítási csomagját, többek között a teraszok bérleti díjának elengedését. Örülünk, hogy ma, április 14-én ezt Orbán Viktor miniszterelnök is megtette

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

– írta Karácsony Gergely szerda délután Facebook-oldalán, miután a miniszterelnök bejelentette, hogy jövő hét közepén nyitnak a vendéglátóhelyek teraszai, illetve eltörlik a vendéglátósokat terhelő teraszdíjat.

“A Fővárosi Önkormányzat február 8-án jelentette be a maga újraindítási csomagját, többek között a teraszok bérleti díjának elengedését. Örülünk, hogy ma, április 14-én ezt Orbán Viktor miniszterelnök is megtette!

De nem csupán a teraszok bérleti díjának elengedését jelentettük be már február 8-án, hanem:

  • Teraszszerzési lehetőségek kiterjesztése, teraszok területére vonatkozó rendeletek felülvizsgálata, a teraszok árnyékolását és fedését célzó ideiglenes szerkezetek bürokratikus engedélyezési eljárásának jelentős egyszerűsítése.
  • Teraszbérleti díjak elengedésének kiterjesztése, teraszkérelmek nagymértékű gyorsítása, egyszerűsítése.
  • Közterületek használatának növelése, ahol a kitelepülő vendéglátósok különböző bérleti díjaktól mentesen árulhatnak.
  • Áruszállítási pontok kialakítása az érintett vendéglátó üzletek környezetében a parkolási helyzet okozta rakodási problémák enyhítésére.
  • Helyiségbérleti díjak elengedésének kiterjesztése tovább 2021. december 31-ig.

Továbbá a főváros támogatja a budapesti rendezvények megszervezését is az alábbi módokon:

 • Fővárosi tulajdonban lévő “open office”-okat, open tárgyalókat alakít ki és azokat ingyenes használatra adja a rendezvényszervezőknek, városszerte akár több helyen is.
 • Az államigazgatás által szervezett események közterület használati díját egy rendezvény-alapba gyűjti, ebből az összegből a szektort közvetlenül támogatja.
 • Az újranyitáshoz kapcsolódó információs helpdesket hoz létre a rendezvényszervezőknek, ahol valós és hiteles információt kaphatnak az előírásokról, a szabályok, intézkedések körülményeiről. Ehhez kapcsolódóan járványügyi protokoll- tanácsadást is biztosít.
 • Csökkenti a rendezvénytartási engedély kiadásához kapcsolódó adminisztrációs terheket.
 •  A főváros fogyasztásösztönző fővárosi kommunikációs kampányt tervez és “Újranyitási kampány” a rendezvények népszerűsítése érdekében.

Reméljük, ahogy eddig tették, úgy a jövőben is további döntéseinket fogja átvenni a kormány, hisz közös érdekünk, hogy Magyarországon minél előbb talpra álljon.”

 

orbán

About Author

Szólj hozzá!