Mekkora karácsonyfát bont Tiborcz Orbánvő Vízkeresztkor, ami alá befért a szokásos zokni-díszzsepi kombó mellé pár pláza is?

Nagy lehet a sürgés-forgás Vízkereszt napján a Tiborcz-rezidencián! Feltehetően aki él és mozog azon fáradozik, hogy a gíga-karácsonyfáról, ami alá begyömöszölték az ünnep előtt a családi portfólióba beficcent plázákat, leszedjék a díszeket és eltegyék a következő december 23-ra. Minden bizonnyal akkor kerül a gyerekjátékok közé a felnőtteknek is ez-az.

Read more

Tisztázzuk, hogy mi “igen” és mi “nem” az Aranybulla

A köztévé, az alkotók és a propagandagépezet úgy harangozta be, mint “karácsonyi szenzáció”, részletesebben „egy igazi Árpád-házi családregény, annak minden izgalmával és fordulatával”, mely “hiánypótló alkotásban hiteles jelmezek, díszletek, kellékek és kiváló színészi alakítások tették élményszerűvé a magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményének értelmezését.” Akik ezen felbuzdulva belenéztek, azok a “fantasztikusan kacagtató paródia “vagy “értéktelen történelemóra” esetleg…. Ez az Aranybulla…?

Read more

Állati-karácsony – Így ünnepeltek a debreceni állatkert lakói és látogatói

A park megnyitása óta, immár 65 éve ünnepeljük együtt a karácsonyt az állatokkal, hiszen ők az év 365 napján figyelmet, gondozást igényelnek. Az 1990-es évek közepe óta kapott rendezvényi keretet ez az alkalom, amikor is látványetetésekkel, különböző programokkal várjuk a látogatóinkat és támogatóinkat – mondta Nagy Gergely Sándor, az állatkert igazgatója.

Read more

Az éhezés pártsemleges, aki a kezét segítségért nyújtja, ha tudunk, segítünk, szívből, emberségből – Karácsonyi ételosztás Debrecenben

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete karácsonykor sem feledkezett meg a cívis városban élő nehéz sorsú embertársainkról. A több éves hagyománynak megfelelően az ünnep másnapján vendégségbe hívtuk a városban élő szegényeket, a közmunkából tengődő családokat, a magukra maradt kisnyugdíjasokat, az utcán élő honfitársainkat.

Read more

Pin It on Pinterest