Connect with us

Banánköztársaság

Voltam politikai hisztériát kelteni. Jó volt….

Megosztás

A teljes kormánysajtó „politikai hisztériakeltésnek” nevezte a Fudan elleni tüntetést. Az az érzésem, a gazdáik készülnek meghátrálni. Ezt elmérték. Most azt mondják, kár hisztizni, hiszen semmi sem végleges, a finanszírozásról és a megvalósítás részleteiről csak jövőre lesz végső döntés.

Karácsony, tüntetés
Megosztás

A teljes kormánysajtó „politikai hisztériakeltésnek” nevezte a Fudan elleni tüntetést. Az az érzésem, a gazdáik készülnek meghátrálni. Ezt elmérték. Most azt mondják, kár hisztizni, hiszen semmi sem végleges, a finanszírozásról és a megvalósítás részleteiről csak jövőre lesz végső döntés.

Nem mintha a megvalósítás részletei érdekelnének. Hanem az egész

Mindenesetre ménkű sokan vagyunk. Rákay Philipp szerint nyilván pontosan 2 millióan, ő ennyire szokta taksálni a Kossuth tér befogadóképességét. Én jóval szerényebb volnék, de ki vagyok én, hogy vitatkozzam vele?

Hogy ki vagyok én, azt különben most nem feszegetném

Egy igazi rendbontó elem, aki megzavarja a békés tüntetést. Sikerült a demonstrálók egy kisebb, de nem jelentéktelen csoportját megzavarnom azzal, hogy a táskámban őrzött ásványvizes üveg kupakja leesett, a víz minden külön értesítés nélkül beleömlött a hanyagul lóbált vászontáskába, majd egy idő után elkezdett a Kossuth tér betonjára és a körülöttem lévők lábára csordogálni. Rögtön látták, hogy hülyével van dolguk, aki egy kupakot sem tudott rendesen becsavarni, ezért nagyjából egy tucatnyian segédkeztek a kárenyhítésben. Ki nylonzacskót adott, hogy abba pakoljam át a táskában ázó alig 200 tárgyat (fésű, tükör, igazolványok, pénztárca, néhány régi blokk, jegyzetlapok, kulcsok, szempillaspirál kiszáradva, krémkupakok, ernyő, két telefon, rágó, édesítő, 3 nem fogó golyóstoll, az unokáktól maradt gumicukor és fél Dörmi keksz, a többi felismerhetetlen), kik a fentieket tartották, amíg kirázom a vizet. Mások a nadrágszárukat vagy a cipőjüket próbálták szárazra dörgölni.

Szóval hangulatos este volt

Pedig érdemes volt a színpadra figyelni, mert igazán jó beszédek voltak: a szervező Jámbor Andrástól (köszönet neki a szabályok zseniálisan kreatív alkalmazásáért!), a hallgatói szakszervezettől, a lakhatási mozgalmak képviselőitől, Baranyi Krisztától és Karácsony Gergelytól. Baranyi szellemesen jellemzi a helyzetet:

„Kína még a saját trójai falovát is a mi pénzünkön építi meg”.

Karácsony tömör ítéletet mond:

„A Fudan-ügy a Fidesz végső és teljes morális öngyilkossága”.

Mindennel szembemennek, amit hirdetni szoktak

Az antikommunizmusukkal, a nemzeti szuverenitással, az eladósodás ellenzésével, a vidékpártisággal (a Diákváros kollégiumai épp a vidéki fiataloknak tennék lehetővé a továbbtanulást). Nem tudom, az ezekben az eszmékben őszintén hívő Fidesz-szavazók meghallják-e, amikor hozzájuk szól:

„Nincs másik hazánk. Biztos, hogy ti ezt akarjátok, az ég szerelmére?!”

Kapcsolódó

Szerző

2 hozzászólás

2 Comments

  1. gina

    2021.06.06 09:46 at 09:46

    Nagyon félhet ez a kormány banda,,de jó is. ez még csak a kezdet….

  2. Fürediné Kiefer Edit

    2021.06.06 12:04 at 12:04

    Egyre jobban lecsuszik a kormány vezetési nivója, ennek egyik jellegzetes példája a kinai egyetem ötlete. Semmi,de semmi nem szól mellette logikailag, hogy ez egyáltalán felmerülhet a magyarokban, de mégis egyetlen nyomos oka lehet: kell a hitel átmenetileg, mert ilyen hülye nem lehet a kormány, hogy ha ebben az új beruházásban semmi.,de semmi hasznunk nincs, csak kárunk, akkor szükségből ilyen álnéven, burkoltan jutunk hitelhez, hiszen év végén is felvettünk 900 milliárd hitelt 30 évre. Na, most jön a lényeg, mivel nincs 2020-ról beszámoló, nem ismert a hitel állomány és annak a visszafizetési üteme és mert mi nem használjuk fel a kedvező EU-s hitelt, ezért burkoltan kell felvenni hitelt. Ez az aljas módszer még jobban aláássa ennek a kormánynak a hitelességét, elért a végponthoz a kontársága. Egy francia tudós írta, hogy egy kormány belefásul, beleroskad hosszú kormányzás után a kontárságba, nem tud megújulni. Ebből a 11 évből most ezt lehet leszűrni, és csak 2 ciklust kell engedni a kormányzásban, pláne a XXI.század kihívásainak még többet kellene tudásban teljesíteni, de a Fidesz a propagandával van elfoglalva.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük