Connect with us

Banánköztársaság

Aki változatlanul orbánista, az tudja, hogy milyen „ista”?

Megosztás

Orbán szombati tusványosi beszédét felteszem minden magára kicsit is adó fidesz-érzelmű polgár hallgatta. Ebben az esetben kimondható, hogy azok a miniszterelnök követői, akik ezután is fenntartják meggyőződésüket, egyetértenek Orbán nyíltan fasiszta mondataival, márpedig akkor….

Már látom a száradó tintát a "jövő héttől nem kötelező a mérnöki kamarai tagság" című Kocsis-Semjén törvényjavaslaton
Megosztás

Orbán szombati tusványosi beszédét felteszem minden magára kicsit is adó fidesz-érzelmű polgár hallgatta. Ebben az esetben kimondható, hogy azok a miniszterelnök követői, akik ezután is fenntartják meggyőződésüket, egyetértenek Orbán nyíltan fasiszta mondataival, márpedig akkor….

Nem kell a „félreduma”, azok….

… ha nem lesz fordulat, előbb-utóbb ellakják tőlünk a Kárpát-medencét. (…) A nyugat kettévált, egyik fele az egy olyan világ, ahol európai és európán kívüli népek élnek együtt. Ezek az országok többé nem nemzetek. (…) Ez már nem a nyugat, hanem a poszt nyugat. (…) 2050 körül azokban a városokban 50% fölé emelkedik a nem európai származású emberek aránya. (…)

„A nyugat kelet-európába költözött…”

A miniszterelnök szerint az internacionalista baloldal csele, hogy Európában eleve kevert népesség él. Orbán azt mondta, ez szemfényvesztés. Van, ahol európai és Európán kívüli népek keverednek és ahol európai népek keverednek, az Közép -Európa

Brüsszel a Soros-csapatokkal kiegészülve egyszerűen ránk akarja kényszeríteni a bevándorlókat. (…) Van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívülről érkezőkkel. Na az kevert fajú világ. És vagyunk mi (…) „Mi nem vagyunk kevert fajúak és nem is akarunk azok lenni….”

Ehhez csak annyit: a miniszterelnök vagy nem tudja, vagy elfelejti, vagy eltagadja, hogy az európai magyarság, amire olyan nagyon büszke, Ázsiából, egy nagyon hosszú népvándorlás után, minden útjába eső ázsiai néppel keveredve érkezett meg a Kárpát-medencébe. Ennyit a tisztafajú európai magyarságról….

A jelenlévők tapsviharából ítélve Ők egyetértenek a fasiszta megközelítéssel, vagyis Ők is ezt vallják.

Nézzük az árnyaltabban, vagy egyáltalán gondolkodók miként vélekednek

Előtte azonban: kíváncsiak vagyunk arra, hogy mit szól a cseh-, lengyel-, szlovák- és a többi közép-európai állam, hogy Orbán Viktor a nevükben is beszél! De az is lehet, hogy Közép-Európa szerinte csak Magyarországot jelenti?

… és még valami:

sem a MAZSIHISZ, sem az EMIH és egyik cigány szervezet nem tiltakozott sem szóban, sem írásban Orbán kijelentésével kapcsolatban.

Péterfy Gergely író

Nekem az a benyomásom, hogy Orbán azért tolhatott Tusványoson immár vegytiszta és leplezetlen nácizmust, mert ő már tudja, hogy nem fogja megkapni Brüsszelből a lóvét. Már nem szükséges az európaiság látszatához sem ragaszkodnia. Oké, nem lesz pénz az EU-ból, nem lesz pénz Keletről sem, gatyából ki fog lógni, ami ilyenkor ki szokott, rá kell hát pörgetni a híveket valami kellően átélhető vízióra – erre mégiscsak a néplélek mélyén acsarkodó fekete ember a legalkalmasabb, a gonosz mumus, az emberevő hottentotta. És észrevettétek, hogy mint minden hibbant szektavezér, Orbán is elővette a Világvége-kártyát? Pontosan megjósolt világvége nélkül egyetlen rendes szekta sem lehet meg. Még a kollektív öngyilkosság motívuma hiányzik, de szerintem a téli rezsiszámlák kikézbesítése után lesz rá népi igény. Ilyenkor kell behűteni a pezsgőket “a világvége utáni első napra” címkével. 2031 január elsején csin-csin!

Konok Péter történész, közíró

Sokan töprengenek, hogy Orbán mi a lófaszt akart ezzel a fajelméletes náci szöveggel. Én úgy gondolom, a válasz kimondottan prózai: semmi különöset. Még csak újat sem mondott. Évekkel ezelőtt előállt már az „etnikai homogenitás” szövegével, én akkor meg is jegyzetem, hogy úgy látszik, gyáva kimondani magyarul, bele a pacekba, hogy „faji tisztaság”. Azóta bátrabb lett. Illetve, fenét. Ez csak bullshit. Hamuka. Blabla. (…) Orbán bármikor, bármit mond, amit hasznosnak talál. Bármikor mondja az ellenkezőjét is. A tusványosi dzsemborira összetülkölt közönségnek erre volt igénye. Pontosabban, a kemény magnak, a gömbölyűinges, szalmakalapos bajuszvitézeknek és asszonyságaiknak, meg egy rakás szétpálinkázott agyú ifjú csontfejűnek – a tusványosi közönség nagy része bulizni ment, fesztiválozni, le se szarták Orbánt meg a röhejes mamelukjait. (…) Ez nem jelenti azt, hogy Orbán nem fog fasisztoid, akár náci intézkedéseket hozni. Ha hasznosnak találja ÉS megteheti, fog. Ha nem, akkor meg nem.

Gyurcsány Ferenc, politikus, a DK elnöke

Orbán Magyarország tragédiája. Belehalunk, ha így marad. Páriák leszünk. Erkölcstelen nemzet. Senkik a valakik földjén. Tegnapi náci szövege kiír bennünket a becsületes népek világából. Magyarok vagyunk. Szeretjük magyarságunkat, ez természetes közege életünknek. De vérem nem különb más ember vérénél. Földem a Teremtő földje, ki szeret minden embert. Ember nem ura embernek. Ki ura és nem szolgája akar lenni népének, az nem vezetőnk, hanem ellenfelünk. Aki vele tart, a semmibe megy. Mi készüljünk egy másik útra

Földes Péter újságíró

Régi vitám sokakkal, hogy Orbán náci-e vagy, sem. Én a mai tusványosi beszédéig azt a véleményt képviseltem, hogy Orbán nem náci, csupán egy populista gazember, aki, ha érdekei úgy kívánják, akár a nácik hangján is hajlandó megszólalni.

Amit szombaton Tusványoson a kevert fajúakról elővezetett, az echte náci beszéd. Nincs több érvem a velem vitatkozókkal szemben, belátom, tévedtem.

Szűcs Róbert Gábor, volt diplomata, író

Nagyon sokan és közülük többen jó szándékkal hurrogták le azokat, akik Orbán Viktort (most az egyszer, szégyen ide vagy oda, leírom a nevét) és/vagy a rendszerét is fasisztoidnak, vagy egyenesen fasisztának nevezték. Én többször leírtam és megindokoltam, hogy ez a rendszer nem a klasszikus fasizmus, bár Mussoliniéhoz ijesztően közel áll, hanem sokkal inkább a 21. század „kifinomult” fasizmusa. Nem az , amelyik zumek, lefejez, hanem az, amelyik szépen kikötöz és addig ejt apró vágásokat rajtad, míg bele nem halsz. Ám ez a tusványosi beszéd nem apró vágás volt, hanem maga a nyílt, leplezetlen, szálasi-bűzös fasizmus. Nácizmusnak is mondhatni, nem sértődöm meg. A Hungaroführer mostantól tényleg Führer, vagy inkább nemzetvezető. „A nemzet miniszterelnöke” hangzott el többször. Vagyis a nemzet vezetője. Kitartás. (…) „Sto gyelaty?” mondta a Hungaroführer, költőien. Illetve nem. Ez Lenin egyik fő műve, a „Mi a teendő?” De azért csak komcsizzon vidáman. Amúgy ki sem ejtette az EU nevét. Navracsicsét se. Ő ott se volt Nemszemély. Nem is lesz itt pénz, egy cent se,. Mi meg addig eldöntjük, hogy fasiszta-e vagy őrült. Vagy mindkettő.

Gábor György filozófus

Orbán a legszebb fajelméleti hagyományok (Joseph Arthur de Gobineau, Houston Stewart Chamberlain, Adolf Hitler) felelevenítése mellett búcsút intett a biblikus, zsidó-keresztény tradíciónak, s visszatért a pogány szokásokhoz, a filiszteusok és más bálványimádó kánaáni népek gyakorlatához. Beszéde elején még arra intette magát, hogy „Szerénység és alázat – nem veheted el a történelem urának a kenyerét”, ám hamarosan maga fordult szembe a biblikus örökséggel, s a leghatározottabb, konkrét évszámmal jelzett jóslásba, jövendölésbe fogott. Kinyilvánította, hogy „2030-ra gyúrunk”, s most még csak „repedezik a Nyugat”, de 2030-ra felhalmozódnak a nyugati világ problémái, ekkor kerül az USA és az eurozóna válságba, ekkorra várható a nyugati civilizáció bukása, nekünk pedig ekkorra kell csúcsformában lennünk. Orbán tehát mégis elvette a „történelem urának kenyerét”, s a jövőt fürkészve számolt be a 2030-ban elkerülhetetlenül és törvényszerűen bekövetkező eseményekről, az armageddonról, a Jó és a Rossz végső összecsapásáról. A 2030-as dátum még akkor is pontosnak mondható, ha Orbán – végtelen szerénységgel és visszafogottsággal – sem percet, sem órát, sem napot, de még csak hónapot sem említett, hanem meghagyta az ember szabad akarati döntésének az egész 2030-as esztendőt, január 1-től december 31-ig, egészen a Himnusz felcsendülése előtti másodpercekig. Csakhogy a biblikus hagyomány nincs nagy véleménnyel sem a jósokról, a jövendőmondókról, akik el akarják venni a történelem urának kenyerét, sem azokról, akik őket meghallgatják. A sok hely közül most kettőt idézek. Mi vár arra, aki jósokhoz megy, s hallgatja azokat? „Aki halottlátókhoz vagy jósokhoz megy, hogy velük együtt varázslást űzzön, az ilyen embernek ellene fordulok és kiirtom népéből” (3Mózes 20,6). S mi vár Orbánra, a jósra, aki mégis megpróbálta elvenni a történelem urának kenyerét? „Azt a férfit és asszonyt, aki közületek halottlátó vagy jós lesz, halálra kell adni, meg kell kövezni, vérük visszahull rájuk” (3Mózes 20,27). Na most akkor Orbán apuka kezdheti logisztikázni a leszállítandó kőmennyiséget.

Bangó Attila

Én Bangó Attila Indián “ kevert fajú ”kijelentem, hogy Orbán Viktor Mihályt a mai naptól nem tekintem Magyarország miniszterelnökének, elítélem és elhatárolódom a Tusványoson tett fasiszta eszméket hirdető kijelentéseitől, továbbá minden jóérzésű polgárt arra kérek, hogy a mai naptól, gyalázatos kijelentéseiért követelje Orbán Viktor lemondását! A megvezetett és szellemileg lezüllesztett székelységnek lefordítom, hogy mit mondott ma Magyarország első embere Tusványoson! Orbán úgy gondolja, hogy egy eltérő fajú személy ne asszimilálódjon a kultúránkba! Szerinte az úgynevezett fajkeveredéssel csak a faji jellemvonások elkorcsosulását lehet elérni. A vezér szerint a magyar nemzet túlélése és felemelkedése attól függ, hogy mennyire képes szaporodni, megfelelő nagyságú földterületet bekebelezni a növekvő nemzet letelepítéséhez és élelmezéséhez, és mennyire éberen őrködik génkészletének tisztán tartása felett, hogy megőrizhesse a magyar faji” jellemzőit, amelyekkel a „természet” ruházta fel, hogy a túlélésért folytatott küzdelemben győzelmet arathasson, továbbá Magyarország miniszterelnöke egy olyan domináns nemzetről, népről vizionál, amely uralkodik a születésüknél fogva alsóbbrendű csoportok, különösen a nyugataik és a migránsok felett! Szégyellje magát minden résztvevő aki megtapsolta Orbán Viktort és ott helyben, fasisztoid kijelentései ellen nem emelte fel a hangját és nem tiltakozott! “ A bambaság, a közömbösség, a gyávaság és a tehetetlenség újabban toleranciának álcázza magát és bagatellizálni igyekszik azt, ami tűrhetetlen és elfogadhatatlan”

Parászka Boróka újságíró

Utoljára fajelmélettel Orbán Viktor előtt ilyen nyíltan, vállaltan Gheorghe Funar merészkedett a nyilvánosság elé. Neki is a nem európaiakkal volt baja, igaz, ő a magyarokat nem tartotta elég európaiaknak. Azt hirdette, hogy a magyarok olyan ázsiai jöttmenteknek, akiknek az ősei nyereg alatt puhították a húst – és azóta se váltak alkalmassá az európai beilleszkedésre, integrációra, keveredésre. Óvta is a jaj de nagyon európai románokat az együttműködéstől. Olyant, hogy a magyarokkal nem tanácsos keveredni, olyant azt hiszem még Gheorghe Funar se mert mondani. Orbán Viktor mert nagyot lépni előre a funari úton! Ezt, hogy ki az európai fajú meg ki nem ezt gyorsan tisztázni kéne, Egyszer a Türk Tanácsban villogni, ázsiai kapcsolatokat, üzletet kunyerálni – és aztán az Európán kívüliek ellen izgatni kormányzati stratégiának álcázott hagymázzal – ez kissé ellentmondásosnak tűnik. De hát ki törődik manapság a koherenciával, elvszerűséggel és más, a tiszta fajoktól idegen úri huncutságokkal.

Vásárhelyi Mária szociológus

Talán nem is az a legnagyobb gazemberség, amit Orbán mond (persze az is), hanem az, hogy ő maga is pontosan tudja, hogy mennyire abszurd beszéd „kevert fajról” beszélni. Pontosan tudja, hogy mit jelent a faj, hogy mindannyian ugyanahhoz a fajhoz tartozunk, hogy kevert fajról akkor beszélhetnénk, ha mondjuk egy ember és egy nyúl kapcsolatából születne utód. Tudja, hogy nincs ilyen, de éppen azokat a legműveletlenebb, legagresszívebb, vérnacionalistákat akarja megszólítani, akiknek tetszik ha faji kérdésről beszél, ha a magyarságot fajnak nevezi és a fajon belüli összetartásra buzdítja őket. Pedig ugyanolyan jól tudja, mint te vagy én, hogy amit mond, az mit jelent és hova vezet. Azt is pontosan tudja, hogy ez náci beszéd. Annak is a legalja. Legyen valaki jobboldali, konzervatív, akár nacionalista, ez a fajelméleti duma csak a legaljának jön be. Annak viszont biztosan. Ez igazi kútmérgezés. Az én édesanyámnak több mint száz rokonát gyilkolták meg csupán azért, mert más fajúnak bélyegezték őket. És ezért gyilkoltak és gyilkolnak meg milliókat ma is. Undorodom attól, hogy szombat délután, 42 fokos melegben azzal kell foglalkoznom, hogy miket beszél ez a hatalommániába beleszédült, gátlástalan gazember. De persze túllépni sem lehet rajta. Legfőképpen azért, mert pontosan tudja, hogy mit beszél és hogy hova vezet ez a beszéd. Ugyanakkor azt is gondolom, hogy ezek egy kétségbeesett, bukásra ítélt ember szavai, aki látja, hogy már nincs más esélye, mint a söpredék felhergelése. Akik persze sokan vannak, de nem elegen.

Végezetül….

Btk. 332. § közösség elleni uszítás 332:

Aki nagy nyilvánosság előtt a) a magyar nemzet ellen, b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen, vagy c) a lakosság egyes csoportjai ellen – különösen fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel – gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Friss híreink!

Szerző