Banánköztársaság

Hoppácska! Orbán fajelmélete valahogy kimaradt az EU-képviselőknek ajánlott angol változatból

Hoppácska! Orbán fajelmélete valahogy kimaradt az EU-képviselőknek ajánlott angol változatból

“HOPPÁ! Micsoda meglepetés, hogy Orbán Viktor tusványosi beszédéből készült angol összefoglalóból épp csak azokat a részeket hagyták ki, amelyek a legtöbb vitát és ellenérzést váltják, illetve válthatják ki Európában és a nemzetközi térben.” – figyelt fel Ujhelyi István EP képviselő, aki közösségi oldalán jelezte mindezt.

Hol mit kíván a köz…..

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője körlevelet küldött az Európai Parlament képviselőiének egy linkkel, amely a kormányfő tusványosi beszédének írásos összefoglalójára mutatott.

Az EP-képviselő a Kovács Zoltán neve alatt jegyzett összefoglalóban hiába kereste Orbán mondatait a „kevert fajú” európaiakról és a „nem kevert fajú” magyarokról, vagy éppen a gázfogyasztás csökkentésében komoly „know-how”-val rendelkező németekről, azok kimaradtak, ahogy az a rész is, miszerint 2030-ra már nettó befizetői leszünk az Európai Uniónak, akkor pedig »mi rendeljük majd a zenét« is.

A hivatalosan szétküldött összefoglaló szerint ezek, mintha el sem hangoztak volna

Annak, hogy a fideszes összefoglalóból miért maradtak ki ezek a részletek, a teljes beszéd miért csak magyarul érhető el a miniszterelnöki honlapon Ujhelyi szerint két oka lehet:

  • Kovács Zoltán propagandistának jobb, mint újságírónak (ez mondjuk nem meglepő); a miniszterelnök.hu angol fordítói nem dolgoznak a hétvégén.
  • A miniszterelnök újra pávatáncol. Míg saját közönségét, feltehetően számára is vállalhatatlan mondatokkal hergeli, ez kell a tábor egyben tartásához, addig ezeket a kijelentéseket kifelé igyekeznek inkább elsunnyogni, mert a megegyezést az EU-val, az alapvető uniós értékekkel ellentétes kijelentések nem segítik.

Szerinte bármelyik is a valódi indok, mindkettőből az következik:

a Fidesz tudatosan, tervezetten igyekszik megvezetni a hazai és a külföldi nyilvánosságot, ahhoz pedig nem elég tökös, hogy nyíltan felvállalja a valódi véleményét.

A bevált hátranyilazás….

Friss híreink!

Comments (3)

  1. […] az, hogy a beszéd angol nyelvű összefoglalójából, amit szétküldtek minden EP lépviselőnek kigyomlálták a náci szövegeket, egyszerűen […]

  2. […] Hoppácska! Orbán fajelmélete valahogy kimaradt az EU-képviselőknek ajánlott angol változatbó… […]

  3. […] kifejezésre juttatni, hogy homofób. Arról nem írnak, hogy a vevőknek kell-e tenni hasonló nyilatkozatot a pénztárnál, hiszen mint tudjuk, utána reklamációnak helye […]

Szólj hozzá!