Kerítésen innen
Egy igazán finom és egyszerű köményes, minden ízében „a miénk” leves
Egy régi, de minden ízében modern étel a köménymagos tojásleves.
A köménymagos tojásleves télen-nyáron egyaránt kedvence azoknak, akik ismerik. Egy igazi retró sztárról beszélünk, amit azonban tömegesen legutóbb a boomer nemzedék ismerhetett meg az iskolai menzákon és a nagyik konyháján.
Csak ennyi kell hozzá:
2 ek étolaj
1 fej vöröshagyma
1 tk őrölt piros paprika
1tk köménymag ( a leves leleke)
2 db babérlevél
1 gerezd fokhagyma
só frissen őrölt bors
6 db tojás
1 ek ecet
Így készül
Egy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot.
Hozzáadjuk a babérlevelet és ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Felöntjük 1 liter hideg vízzel és felforraljuk.
Ezután lejjebb vesszük a lángot, bele öntjük az ecetet és – folyamatos kevergetés mellett – 2 felvert tojást belecsurgatunk a levesbe, majd óvatosan beleütjük a maradék tojást.
Ekkor már nem keverjük, különben nem maradnak egyben a tojások. 5-6 percig főzzük.
Jó étvágyat.
Friss!
- Így lesz tökéletes – Húsvéti tojásfőzési trükkökMegosztás A húsvét miden évben megnöveli a főtt tojások renoméját, ilyenkor sokkal többet fogyasztunk ezekből mint az év bármely más időszakában, hiszen a tojás és a főtt sonka „együtt jár”. Szakértők azt mondják, hogy a 7-10 naposnál nem régebbi az ideális a főzéshez és könnyű a hámozása. Sajnos a boltba vásárolt tojásoknál ez nem garantált… További információ: Így lesz tökéletes – Húsvéti tojásfőzési trükkök
- Asztalfoglalás indul! – 25. jubileumi Országos Étterem Hét, kicsit hosszabbanMegosztás Szerdán indul az asztalfoglalás az Országos Étterem Hétre. A jubileumi, 25. rendezvényt ünnepelve a szokásosnál hosszabb ideig, március 7. és 24. között várja a vendégeket országszerte 177 étterem. Fix árú menüsorok Különleges fogásokkal és alapanyagokkal készülnek a részvevő éttermek. A top kategória 5.900 forinttól, a prémium kategória 7.900 forinttól, az exkluzív kategória 9.900 forinttól… További információ: Asztalfoglalás indul! – 25. jubileumi Országos Étterem Hét, kicsit hosszabban
- Magyar hasba magyar sör kellMegosztás Tavaly 10 százalékkal, a 2022. évi 6,006 millió hektoliterről 5,4 millió hektoliterre esett a hazai sörfogyasztás az import jelentős csökkenése és a hazai termékek arányának bővülése mellett – mondta Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója. Eredményes fejlesztések A Magyarországon jelen lévő öt legjelentősebb sörgyártó (Borsodi Sörgyár Kft., Carlsberg Hungary Kft., Dreher Sörgyárak Zrt.,… További információ: Magyar hasba magyar sör kell
- A Szimpla Kert csodái a zsidónegyedbenMegosztás Budapest egyik Európa-szerte híres hungarikuma a romkocsmák „találmánya”. Ezek sorában is az egyik első, ha nem a legelső volt a Szimpla. Mára a nagy romkocsma-bummnak vége, a „csak „ divatos helyek lassan bezártak és kizárólag a néhány valóban értékes, értéket közvetítő marad meg, köztük is első helyen a Szimpla. Folyamatos változás Az üzleti élet… További információ: A Szimpla Kert csodái a zsidónegyedben
- Diéta-horoszkóp 2024 – Itt a tuti recept!Itt az újév és vele sajnos az „új kilók”. Sebaj segítünk egy kiváló diéta-horoszkóppal.