A házilag készített ketchup, azért is különösen jó, ,mert kedvenc mártogatósodat megalkuvások nélkül pontosan olyan ízüre készítheted, ahogy a legjobban szeretitek.
A múlt
40 évvel ezelőtt már így készítettük a ketchupot, annyi különbséggel, hogy az összevagdalt hozzávalók 24 óráig álltak, utána főztük csak. Ekkor már levet eresztett, könnyebb volt vele dolgozni.
Hozzávalók
5 kg jól érett húsos paradicsom,
50 dkg hagyma,
50 dkg alma (nem túl érett, lehet zöld alma vagy nyári alma is. És héjastól rakom bele, pektint tartalmaz, jobb tőle az állaga.)
8 db szegfűszeg,
4 db zellerlevél,
8 db piros paprika,
3 db cseresznye paprika /elhagyható/,
fokhagyma ízlés szerint.
Így készítsd, de ehhez kattintanod kell a következő oldalra.