Connect with us

Banánköztársaság

Kövér László kibeszél, -na nem nagyon- vagy csak belépett Orbán pávatánc csoportjába

Megosztás

Kövér László bizonyos elemeiben meglepő módon  kibeszélő típusú interjút adott az Inforádió Aréna című műsorának, más témákban viszont felböfögte az Orbáni kommunikáció kötelező elemeit.

Megosztás

Kövér László bizonyos elemeiben meglepő módon  kibeszélő típusú interjút adott az Inforádió Aréna című műsorának, más témákban viszont felböfögte az Orbáni kommunikáció kötelező elemeit. Nem tudjuk eldönteni, hogy „beszólt”, vagy közös megegyezés alapján eljátssza (mértékkel) a belső ellenzék hamis szerepét.

Ki a bűnös naná, hogy az USA

Természetesen ne értsük félre, sem a nemzetközi jog, sem pedig az emberi, erkölcsi szabályok alapján nem menthető fel Oroszország az agresszió vádja alól. Aki az első puskalövést elsüti, az a felelős alapvetően.- indítja a témát Kövér László. De azért azt is látni kell, hogy Oroszország évtizedek óta abban a politikai állapotban él, hogy nemcsak a régi birodalmi határaiból szorul vissza, hanem azt is tapasztalhatta, hogy ez nem elég a Nyugat számára, hanem egyre közelebb és közelebb nyomul Oroszország belső területei felé, és szerintem a nyugati világ elkövetett egy stratégiai hibát, amikor Ukrajnát is megpróbálta nemhogy kivonni az orosz érdekszférából, hanem egy nagy lélekszámú és felfegyverzett bázissá tenni Oroszországgal szemben. Az orosz politikai vezetés úgy érezte, hogy ez az a pillanat, amikor tovább nem hátrálhat. Most még úgy érezte, van ereje arra, hogy megakadályozza ennek a forgatókönyvnek a végigvitelét, de nem biztos, hogy húsz év múlva még lesz abban az erőállapotban. Tehát Oroszország indította a háborút, de Oroszországot és Ukrajnát is sajnálatos módon ebbe a háborúba belerángatták, méghozzá olyan érdekek alapján, amelyek sem Oroszország, sem pedig Ukrajna jövőjét nem igazán teszik fényessé.

Na és Ukrajna?

Mi szoktuk nyilvánosan is mondani azt, hogy nekünk az a jó, hogyha Oroszország és Magyarország között van valami. Ezért aztán nemzeti érdekünk egy szuverén, erős, demokratikus és a polgárai számára életlehetőséget biztosító Ukrajna, beleértve ebbe a körbe az ott élő magyarokat is. Ukrajna ugyan mindenféle értelemben tragikus állapotban van, sok teendő van még, mire eléri, ha egyáltalán képes lesz nyugati segítséggel azt, hogy egy valóban az európai uniós csatlakozásra számításba vehető országgá váljon, de nekünk ez az érdekünk, efelé kell törekedni, és természetesen nemzetközi jogi értelemben pedig Ukrajnának a nemzetközileg megállapított határai közötti szuverenitás az, amit vissza kell követelnie.

Kövér László Szijjártóról, némi iróniával

Ha valaki csak Szijjártó Péter mozgását, útjait, tárgyalásait próbálja nyomon követni, ami nem egyszerű, mert egy nap három országban fordul meg, plusz még Magyarországon átad valamit ‒ elnézést kérek, hogy a legstrapabíróbb, legnagyobb munkabírású és egyik legnagyobb teljesítményt felmutató miniszterünkről látszólag iróniával beszélek ‒, de tényleg azt nem lehet másképp, csak a csodálat hangján minősíteni. Nem is tudom, ez hogyan lehetséges fizikailag, lehet, hogy dublőrt alkalmaz… Ha csak valaki őt figyeli, akkor azt láthatja, hogy legutóbb éppen Szlovákiában tárgyalt, és megállapodott néhány híd átadásáról vagy építéséről és így tovább. Szlovákia a második kereskedelmi partnerünk, nem engedhetjük meg magunknak sem mi, sem pedig a szlovákok, hogy néhány kérdésben elfoglalt, akár radikálisan eltérő álláspontunk is az egyébként kiváló együttműködés rovására menjen, mert azon mindkét ország veszítene.

(A teljes beszélgetés leirata az (Infostarton)

V. K. archívum: házelnök!

Szerző