Connect with us

Kerítésen innen

Ki és mit dob utánunk 650 milliárdért? – közbeszerzés nélkül, titkosan, ahogy a csillag megy….

Megosztás

A választások előtt harminc nappal, váratlanul úgy döntött az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának fideszes többsége: 650 milliárd forintnyi honvédségi megrendeléshez ad közbeszerzés alóli mentességet.

650.000.000.000 – azaz hatszázötvenezer millió forint

Azért, hogy ne legyen félreértés, ezt az összeget annál és arra költik el, amire akarják. Ez a mi mindannyiunk pénze. Cirka 65.000.- forint fejenként, beleszámítva a csecsemőket is. Önt megkérdezték? – tehetnénk fel az álságos kérdést, hiszen tudjuk, hogy NEM. Ön felhatalmazta erre a jelenleg regnálókat? A válasz itt is NEM.

Közbeszerzés – miből?

Az pontosan nem tudható, hogy milyen beszerzésről van szó, mert ez titkos, minősített adat. A döntést komoly vita előzte meg a bizottsági ülésen. Harangozó Tamás (MSZP) a bizottság alelnöke például tiltakozásul nem is szavazott, és kivonult az ülésről. A honatya annyit közölt: a 650 milliárdos beszerzés felét egyetlen nagy, titkosított tétel adja. Úgy tudni, a bizottsági ülésen nem derült ki, hogy milyen forrásból fedezné az ország a 650 milliárdnyi kiadást.

A bizottság tegnap arról is döntött: támogatja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet elrendelésének meghosszabbítását, mert ugye a helyzet fokozódik, mert fokozzák!

Az Elios közbeszerzéses bevételeinek 84 százalékát az EU fizette

2-3 ezer milliárd forint tűnt el a közbeszerzések miatt Orbán kormányzása alatt

Szerző

Click to comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük