Connect with us

Kerítésen innen

Megvan még a nagyi alumínium ételhordója? Sokaknak szüksége lesz rá!

Megvan még a nagyi alumínium ételhordója? Sokaknak szüksége lesz rá!
Megosztás

A kormányzati álomcsalád -papa-mama-gyerekek, na és a nagyik, és persze a csupa szív, szeretet, ahogy Mézga Gézától, aki nem mellesleg Orbán kedvenc mesehőse tudjuk- akik egész évben húzzák az igát, azokban az az el nem ítélhető vágy él, hogy nyáron eljussanak a Balatonra pihenni. Mi sem egyszerűbb ennél gondolhatná, aki nem itt él, hiszen a KSH most mutatta ki, hogy az átlagjövedelem Magyarországon 650.000.- forint!

Álom és valóság….

Vannal olyanok, akik a korán jött jó időben gondoltak egy nagyot és elzötyögtek a kiválasztott balatoni településre terepszemlézni. Tudják, hogy egyáltalán az újonnan felhúzott szállodák-lakóparkok-vitorláskikötök hagytak-e még helyet az egyszerű halandónak a vízbe jutáshoz. Egyikük posztolt erről a közösségi oldalán, amit miheztartás végett nem árt átböngészni:

„Képzeld történet Balatonfüreden egy mezei büfében egy négy tagú család „ebédjéről” 2024-ben, akik végre lejutnak a Balatonra egy hétre!

  • Anyu apu egy egy sima lángos 2X1400Ft = 2800FT
  • Kettő kiskorú gyermek 2X3 Nutellás palacsinta db/1490Ft ( úristen micsoda dőzsölés?) =8490 FT
  • Négy üdítő db/600 Ft = 2400Ft
  • Összesen 13690 FT!!!!!!!!!!!!!!!!!

És akkor még nem vettek strandbelépőt, nem nyaltak el egy fagyit, konkrétan alig léptek ki szálláshelyről! Boldog kellemes gondtalan felhőtlen időtöltést kívánok a nyárra mindenkinek ebben a tetves országban!”

És akkor még hol a nagyi?

Csak úgy….

Márciusban írtuk: nem először hallani arról, hogy mindannyiunk kedves nyaralóhelye, a Balaton megszűnőben van közkincsnek lenni. A partközeli sétányok bekebeleződtek és lassanként teljesen megközelíthetetlenné lettek. Na, nem azoknak, akik lakást tudnak vásárolni a szerencsés kivitelezők által felhúzott lakóparkokban, hanem Önnek, ha nem tartozik közéjük. Az SOS Balaton Facebook oldalon sorra jelennek meg a felháborodott csoporttagok fotókkal dokumentált bejegyzések, amikben egy közös van: SOS!

nagyi

Szerző