Connect with us

Kerítésen innen

Lohad a Fidesz-harcikedv? – Az orosz hekker-támadás és a Sulyok-ügy nem üti meg az ingerküszöbüket

Political Capital: 800 ezer szavazót vesztett a Fidesz két év alatt - Lehet tüzelni az elemzőre, de a számok, ugye....
Megosztás

A kedd esti házbizottsági ülésen a Fidesz nélkül arról döntöttek, hogy pénteken este 8 órakor tartja meg a parlament azt a rendkívüli ülést, amelyen két ellenzéki napirendi pontot tárgyalnának. A Fidesz már jelezte, hogy a kormánypárti képviselőcsoportok nem lesznek jelen, írta a Gulyáságyú Média.

A nem rendkívüli rendkívüli….

Kedd délutánra gyűjtötték össze az ellenzéki képviselők a megfelelő mennyiségű aláírást ahhoz, hogy kezdeményezzék a parlament rendkívüli összehívását az alábbi két ügyben.

  • Múlt pénteken Dobrev Klára feljelentést tett Sulyok Tamás ellen. Dobrev két nappal előbb fogalmazta meg, bizonyítékai vannak arra, hogy Sulyok Tamás külföldi kézre játszott át magyar földeket.
  • Arról, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervereit orosz kibertámadás érte, még a Direkt36 írt 2022-ben. Az utóbbi időben azért lett újra központi téma az orosz hekkertámadás ügye, mert a 444 videóban mutatott be egy államtitkári levelet, ami alátámasztja, hogy a minisztérium tudott a támadásról, pedig Szijjártó két évvel ezelőtt még „kampányhazugságnak” nevezte az erről szóló híreket.

Hová lett a harci kedv?

A pénteki rendkívüli ülés nem lesz határozatképes, mert a házbizottsági ülésre küldött levelében Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt írta, hogy

a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja nem megy majd el rá. A Fidesz egyébként a kedd esti házbizottsági ülésen sem vett részt.

Pénteken a Telex megpróbálta kérdezni Szijjártótól a hekkertámadással kapcsolatban, akkor a TEK rendőröket küldött rájuk.

Végül kedden nagykőrösi fóruma után megállt a Telex, a 444 és a 24.hu tudósítóinak, hogy válaszoljon az orosz hekkertámadással kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

fidesz

Szerző