Connect with us

Voks 2024

Négy napig jobb- és baloldali ellenzéki fegyverszünetet: ki-ki használja azt a mozgósítási eszközt, amiben jó!

A kormányban valahogy megmaradt a bébireflex - Hétvégi Lendvaiság....
Megosztás

„Már csak négy nap. Az istenért, ellenzéki barátaim, egyetlen percre mégis álljatok meg, még egyszer, utoljára végiggondolni, mire használjuk ezeket a napokat” – igyekszik felrázni közösségi oldala posztjában Lendvai Ildikó minden érintettet.

„Mert baj van…

Amíg jobb- és baloldali ellenzék egymást ütötte-vágta, vádolta, a Fidesz visszaerősödött.

Újramelegítette, sőt forrpontra hevítette boszorkánykonyháján a 2022-ből maradt méregfőzetet: aki ellenük van, az háborút hoz, amitől ők, csakis ők képesek megvédeni. Ott fortyog a tűzhelyen. Csak úgy öntik mindenki torkába. Orbán vagy halál.

Nem lehetne, hogy most csak erre figyeljetek, csak erre találjatok ellenszérumot, és -csak négy napra- hagyjátok békén egymást? A fővárosi önkormányzatban, ahol, tetszik-nem tetszik, egymás mellett lesztek, úgyis kiderül majd, ki szavaz a Fidesszel, ki nem.

De most, ezekben a percekben nem a baloldal és a jobboldal meccse zajlik, pláne nem az ellenzéken belül. Hanem az ország lélekmérgezőié és valódi védőié..

A baloldalra szavazok

De a baloldal eddigi kampánystratégiája, melyben legerősebb indulatait a jobboldali ellenzékre pazarolta, kontraproduktívnak bizonyult. Felére fogytunk.

A szándékoktól függetlenül lábon lőttük magunkat, nem kéne, hogy főbe is lőjük.

Magyar Péter taktikája eddig bejött, az alkalmas pillanatban, az alkalmas képesség birtokában tömegeket mozdított meg. A „se Orbán, se Gyurcsány”-ból, a kékfideszezésből -bármilyen méltánytalannak gondolom ezt a tételt- már kihozta, amit tudott. Sokat tudott.

De most, az utolsó napokban neki is azt kell bizonyítania, hogy nemcsak az ellenzék saját kispályáján, hanem a nagypályán is tud gólt lőni.

Hogy a NER esélyes kihívója. Neki is ez az érdeke.

Ezért:

1. Most négy napra ellenzéki fegyverszünetet! Nem kell tárgyalni, egyezkedni, szövetkezni (nem is lehet), de tessék az egymás ellen fordított puskákat leereszteni!
2. Tegyétek félre programjaitok egyéb okos és fontos pontjait, és most mindenekelőtt a háború-béke rágalomcsomóját vágjátok el. De ne csak Orbán hazugságaira mutassatok rá, ez az érzelmek ellenében kevés. Legalább a már uniós tapasztalatokkal bíró baloldali és liberális ellenzék álljon elő saját tervvel, mondhatnám, valódi, tartós, nem az agresszornak vérszemet adó „ellenzéki béketervvel” Magyarország számára. A tervben mondjátok ki, hogy magyar katonákat most halál csak Csádban fenyeget, követeljétek az erre vonatkozó megállapodás felbontását. Mondjátok ki, hogy nem lesz sorozás, (mi szüntettük meg!), erre katonailag sincs szükség, és ez nemzeti hatáskör. Mondjátok meg, milyen feltételekkel tudtok elképzelni fegyverszünetet Ukrajnában, meddig kellene ehhez Putyinéknak visszavonulniuk, a feleknek milyen garanciákat kell vállalniuk , és milyen eszközökkel lehet erre Putyint rákényszeríteni. Azt is, mit kell a magyar kormánynak vállalnia a rákényszerítésben. A konkrét javaslatot nyújtsátok be az európai és a magyar parlamentnek.
3. Ki-ki egymástól függetlenül használja azt a mozgósítási eszközt, amiben jó!

  • Magyar Péter járja az országot, használja az utcát,
  • a baloldali ellenzék (úgy látom, el is kezdi) folytasson door to door kampányt. Erre használjátok (és ne egymás ellen) a rendelkezésetekre álló média- és hirdetési felületet.

És erre használjatok minket, híveket is. Ne arra, hogy a facebookon köpködjünk egymásra, miközben kertjeinkben farkas jár.”

Szerző