Connect with us

Kerítésen túl

Orbán „hordozórakéta” Viktor szervezkedőben: alakulóban a pária-frakció? – Még 4 jelentkezőre van szükség és kész

Orbán szervezkedőben: alakulóban a pária-frakció? - Még 4 jelentkezőre van szükség és kész
Megosztás

Orbán Viktor az Osztrák Szabadságpárttal és Babis pártjával kötött szövetséget azért, hogy legyen egy frakció, ami szívesen látja a Fideszt tagjai sorában az Európai Unióban. Mivel egy pártcsoport alakításához hét tagállamból 23 képviselőre van szükség, ez egyelőre terv-szinten él amiről hamarosan kiderül, hogy „füstbe ment”-e, vagy van rá „fizetőképes kereslet”.

Ma történelmi napunk van, belépünk az európai politika új korszakába

– mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elnöke Orbán Viktorral és Andrej Babissal közös vasárnapi sajtónyilatkozatában Bécsben. Három hete győztesként került ki az EP-választásból a párt, 6 mandátummal, megduplázva az eddigi számot.

Éppen ezért szeretnék bemutatni ma egy új európai szövetséget, amely három pártból áll, akik egy új, hazafias, pozitív, európai mozgalmat kívánnak megvalósítani. De várunk minden politikai erőt, amely ezt vallja. Ez nagyobb létszám lesz, amit önök feltételeznek most

– mondta Herbert Kickl.

„A patrióta hordozórakéta elstartolt! Bécsben új jobboldali szövetséget alapítottunk.”

Még minimum 4 hely kiadó….

Orbán Viktort méltatatva hozzátette, hogy az ukrajnai béke mellett állnak, a háború elítélésével. Andrej Babist (ANO) várható következő cseh kormányfőként mutatta be.

„Olyan Európát akarunk, amely ismét büszkén, hagyományaira építve él”

– mondta, hitet téve egy európai szuperállam ellen. Jóval kisebb Európai Parlamentet és Európai Bizottságot akarnak – tette hozzá.

Orbán szerint….

„Ez a nap is elérkezett, de majd a történetírók eldöntik néhány év múlva, hogy mennyire volt fontos. Mi úgy gondoljuk, hogy ez a nap az, amely elkezdi megváltoztatni az európai politikát”

– így kezdett Orbán Viktor. Szerinte lezárult egy 25 éves korszak, az újnak pedig ennek az új európai csoportosulásnak a megalapítása a kezdete. Szerinte az új csoportosulásuk napokon belül a legnagyobb európai politikai jobboldali frakció lesz. Hozzátette:

az EP-választáson 27-ből 20 országban a változást akaró pártok nyertek, de a brüsszeli elit ellenáll ennek a döntésnek. Nem akarnak változást, ez elfogadhatatlan. Ezért jön létre ez a közös platform, hogy a változást a brüsszeli elit akarata ellenére megcsináljuk.

Ezt követően tovább ostorozta az uniós vezetést. Arról is beszélt, hogy kibocsátanak egy politikai manifesztumot, amely köré a munkájuk majd szerveződik. Andrej Babisról azt mondta, hogy a legsikeresebb európai miniszterelnök volt, akinek a sikere szerinte azt bizonyítja, hogy az eszmék önmagukban nem állnak meg, sikerre van szükség hozzájuk.

Úgy döntöttünk, hogy új pártcsaládot alapítunk, közös bennünk a szuverenításvédelem, a migráció elleni harc és a green deal revideálása – mondta Andrej Babis. Ebben az új csoportosulásban olyan politikát kell folytatnunk, amit a választóknak megígértünk, ezért hagytuk el az ALDE-frakciót

– tette hozzá a Magyar Hang szerint.

Ami már megvan: patrióta kiáltvány az európai jövőért

„…az európai patrióta erők a dokumentumban azt ígérik, hogy a kontinens jövőjét visszaadják az európai embereknek. „Visszavesszük intézményeinket és olyan irányba tereljük az európai politikát, amely a nemzeteinket és népeinket szolgálja. Előtérbe helyezzük a szuverenitást a föderalizmussal szemben, a szabadságot a diktátumokkal szemben, és a békét: ez az Európát szolgáló patrióták kiáltványa”

– zárul a Bécsben vasárnap elfogadott dokumentum.

Magyar Péter különvéleménye

„A Liberális Internacionálé, majd az Európai Néppárt egykori alelnöke, Orbán Viktor ma “nagy” bejelentést tett.

Miután minden európai frakció elutasította a Fidesz felvételét, ma a miniszterelnök elmondta, hogy rajta kívül minden európai politikus Európa ellen dolgozik, ezért egy új pártszövetséget hoz létre.

Van itt minden: szélsőjobb, magyar ellenes politikus, liberális szédelgő és virtigli szocialista. De hát, ők mások, ők szuverenisták és ők meg fogják változtatni az európai történelmet. Hogy mi köti össze a “patriótákat”? Állítólag az illegális migráció megfékezése.

Vajon Orbán Viktor beszámolt az új szövetségeseinek a 2000 emberkereskedő szabadon bocsátásától, a letelepedési kötvényekről és a több tízezer gazdasági migráns behozataláról?

Olyan ez, mint amikor egyik klubba sem hívnak meg, ezért sértődötten alapítasz egy sajátot és rögtön azt bizonygatod, hogy a tiéd az igazi, tiéd a legnagyobb, tiéd az egyetlen

Ui.: reméljük senkinek nem esett bántódása az alapító dokumentum aláírásakor a szörnyen veszélyes Bécsben!”

Szerző