Nemzeti szocializmus – a Hungaroführer beszéde a CPAC nevű dzsemborin

Hát, igen. A kiscserkészek jöttek el. Ott volt Babiš, akit jó pár éve a szlovéniai Bledben kiröhögtek egy nemzetközi konferencián (tudod, én ott voltam), Janez Janša barátunk, akivel olyan jó bizniszt csinált, hogy Ljubljanában már „orbanizációról” beszéltek, pedig csak az ottani média felvásárlásáról, a lélegeztetőgép-ügyletről, és néhány jelentős balkáni tranzakcióról volt szó, meg is bukott szegény nagyon.

Új cseh miniszter: a visegrádi együttműködés túlértékelt

Mikuláš Bek szenátor (STAN), a leendő kormány európai ügyekért felelős miniszterjelöltje azt mondta, gyengíteni szeretné Csehország kapcsolatait a jelenlegi lengyel és magyar kormánnyal, helyette Németországra és más nyugat-európai országokra akar összpontosítani – írta a Szabadeurópa.

Juszt: Orbán amerre jár, tömeges katasztrófát idéz elő! – Érdekes lesz, amikor jövő év áprilisában összetalálkozik majd saját magával

Nem kifizetődő dolog felkerülni Juszt László célszemélyeinek listájára. Ha valaki beküzdi magát a névsorba, biztos lehet afelől, hogy az egykori televíziós mindig rajta tartja a szemét, és azonnal reagál, ahogy tette ezt most is Orbán  Andrej Babiš-nál tett látogatása és nem sokkal későbbi bukása kapcsán.

Orbán: ez árulás! – Fidesz-magyar szótár, amiből kiderül, mit értenek e szó alatt…

Itt az ideje, hogy tisztázzuk, ki mit ért „árulás” alatt. Így lényegesen könnyebb lesz tisztázni, hogy az eddig egyértelmű kifejezés az árok két partján mit jelent. Az értelmező szótár szerint: összejátszás az ellenséggel, hitszegés, gyalázatos hűtlenség.