Orbán: ez árulás! – Fidesz-magyar szótár, amiből kiderül, mit értenek e szó alatt…

Itt az ideje, hogy tisztázzuk, ki mit ért “árulás” alatt. Így lényegesen könnyebb lesz kibontani, hogy az eddig egyértelmű kifejezés az árok két partján mit jelent. Az értelmező szótár szerint: összejátszás az ellenséggel, hitszegés, gyalázatos hűtlenség.

Árulni sok mindent lehet….

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén járt határszemlézni és nyilatkozni, miután cseh kollégája, Andrej Babiš társaságában ellátogatott a magyar–szerb határhoz. Megállapította, hogy

A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon…

Ebben a hitében nem zavarta meg a tény, hogy Afganisztán elég messze van a magyar határtól és az idevezető úthoz először át kell vergődniük az egyik határos ország -Tádzsikisztán, Pakisztán, India, Üzbegisztán, Türkmenisztán, Kína vagy Irán – határátkelőjén és, hogy nincs tengerpartja nincs, tehát a hajóval Európába érkezés is nehézkes, tehát az emberözön a Afganisztán szomszédos országait érinti majd, és nem Európát, ide csak léptékkel kevesebben érkeznek majd.

Nem csak angolul, “földrajzul” is kevesen beszélünk….

A határszemlét követően a kormányfő újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy a kerítés jó és erős, lehet, hogy több emberre lesz szükség, de akkor kérnek és vezényelnek ide embereket.

A gyenge pont Brüsszel, aki azt mondja, hogy aki el akar jönni Afganisztánból, azt be kell engedni (ez természetesen, divatos szóval nettó hazugság, ilyet senki nem mondott, még “Brüsszel” sem.)

– fűzte hozzá, hangsúlyozva:

„ez árulás”.

Közölte: itt több ezren dolgoznak, hogy Európa belsejében mindenki biztonságban élhessen;

Brüsszel azonban elárulja Magyarországot és az európai embereket. Itt „mi egész Európa biztonságát védjük”, és remélhetőleg sikerül megállítani azt a tervet, hogy Afganisztánból hozzanak ide embereket

– mondta.

Határszemle Andrej Babis cseh miniszterelnökkel

Más értelmezésre gondolt? Tévedett….

Aki azt hitte, hogy az “árulás” szó jelentésébe bele tartozik az,

  • ha egy döntéshozó több generációra eladósítja országának polgárait csak azért, hogy a közelgő választáson osztogatással szerezzen magának voksokat,
  • vagy úgy vélte, hogy amelyik vezető hazája egészségügyét hagyja teljesen lezülleni áthárítva minden felelősséget azokra az orvosokra, ápolókra, akik még kerítésen belül küzdenek az életmentésért,
  • vagy bevillant, hogy az, aki nem fektet hangsúlyt a haza leendő polgárainak oktatására, hanem szánt szándékkal elzárja a lehetőségét, hogy világpolgárok lehessenek.

az láthatólag nagyot tévedett. És a sor hosszan folytatható….

Forrás

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

Orbán: ez árulás! - Fidesz-magyar szótár, amiből kiderül, mit értenek e szó alatt...

2 thoughts on “Orbán: ez árulás! – Fidesz-magyar szótár, amiből kiderül, mit értenek e szó alatt…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.