Ruszin-Szendi honvédség-parancsnok meséjét a vécében bombát szerelő szerelő menekültről Polték nem találták rémhírterjesztésnek - Városi Kurír

Sorting by

×

Ruszin-Szendi honvédség-parancsnok meséjét a vécében bombát szerelő szerelő menekültről Polték nem találták rémhírterjesztésnek

Emlékeznek még, amikor az Ruszin-Szendi altábornaggyá előléptetett magyar honvédség-parancsnok beszámolójában arról “mesélt” az Afganisztánból való kimenekítés kellős közepén, hogy egy “menekített” bombát szerelt össze az egyik repülőgép fedélzetén?

Hirdetés

Akkor több gond is felvetődött ezzel kapcsolatban: ha csak hallott az esetről, akkor nem kellett volna tényként közölnie, ha megtörtént az eset, de titkosnak minősítették, akkor miért beszélt róla és a leggázabb, ha beilleszkedve a regnáló retorikájába, egy kitalált menekültellenes sztorit sütötte el.

Aki megijedt, alaptalanul tette – legalábbis Polték szerint

Hadházy Ákos vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, aminek eredménye is lett – ha ezt eredménynek lehet csúfolni:

“Az ügyészség szerint a magyar honvédség parancsnoka nyugodtan kitalálhat egy ijesztgető mesét a repülő mosdójában bombát fabrikáló afgán menekülőkről és nyugodtan ijesztgetheti azzal magyarok millióit a nagy nyilvánosság előtt egy sajtótájékoztatón – az nem jelent közveszéllyel fenyegetést (ami 1-5 év börtönnel büntethető amúgy), rémhírterjesztést vagy uszítást sem.

Az ügyészség szerint a

“feljelentés alapján nem vonható le megalapozott következtetés, hogy Ruszin-Szendi állítása elferdített vagy valótlan állítás lett volna”.

Hát persze kérem, ezért kellett volna a nyomozni,

és ezért írtam a kérdésemet Poltnak, amit feljelentésként továbbított a beosztottjának. Pedig milyen egyszerű lett volna: megkérdezni a főkatonát, hogy melyik repülőre tetszett gondolni, majd megkérdezni az adott légitársaságot vagy NATO-tagállamot, hogy valóban volt-e ilyen incidens.

Mert ha egy kocsmában beszél valaki egy kitalált történetet egy meghiúsult terrortámadásról, azt úgy is kezeli az ember. De ha magyar honvédség parancsnoka csinálja ugyanezt egy nemzetközi sajtótájékoztatón, az bizony maga a közveszéllyel fenyegetés.

Amit a BTK-ban szó szerint így definiál:

  • 338. § (1) Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
  • (2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

Az ügyész szerint azért nem merült fel ennek gyanúja, mert Ruszin-Szendi tábornok csak úgy sztorizgatott,

múltbeli eseményt elevenített fel, fel sem merült benne, hogy ezzel az évek óta a menekültek ellen heccelt magyarokat fenyegetné.

Különben is, ki tudja, lehet, hogy igazat is mondott, hiszen a hülye Hadházy nem bizonyította, hogy egyik repülő mosdójában sem szereltek bombát a mocskos migránsok. Emlékeznek még a gyulai honfitársunkra, akit egy hajnalon bevittek az örsre, mert leírta az igazat arról, hogy a kórházat kiürítették? Az más, ugye…
(Az ügyész amúgy azt valószínűleg helyesen vezeti le, hogy a TÖRVÉNY BETŰJE SZERINT az ügy nem volt viszont rémhírterjesztés vagy népcsoport elleni uszítás – mégha a valóságban nagyon is az volt. A közveszéllyel fenyegetés tipikus példájával állunk azonban szemben, ha Ruszin-Szendi nem tudja bizonyítani az állítását.)”

Aki nem tudná, miről van szó….

Minden jel arra mutat, hogy az altábornaggyá előléptetett magyar  honvédség-parancsnokot -legyünk jóhiszeműek- félretájékoztatták, vagy felült egy “repülő-folyosói” pletykának, miszerint egy “menekített” egy bombát szerelt össze az egyik gép fedélzetén. Több gond is felvetődik: ha csak hallott az esetről, akkor nem kellett volna tényként közölnie, ha megtörtént az eset, de titkosnak minősítették, akkor miért beszélt róla és a leggázabb, ha beilleszkedve a regnáló retorikájába, egy kitalált menekültellenes sztorit sütötte el.

Nem tudja megerősíteni a NATO, hogy egy Afganisztánból kimenekített ember bombát szerelt egy repülő fedélzetén.

Az esetről a Magyar Honvédség parancsnoka, Ruszin-Szendi Romulusz beszélt, aki a honvédség sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott:

Volt másik nemzet, akinek a repülőgépének a fedélzetén a menekített már bombát szerelt a vécében.

Szijjártó hárított…

Az RTL KLub pontosítást kért az incidensről, mire azt mondta:

nem tud részleteket, ő is a honvédség parancsnokától hallott az incidensről. (forrás)

 

Ruszin-Szendi honvédség-parancsnok meséjét a vécében bombát szerelő szerelő menekültről Polték nem találták rémhírterjesztésnek
illusztráció: V.K.
Hirdetés
átver

2 hozzászólás

  • 2021.09.13 - 11:41
    Közvetlen hivatkozás

    Ez is egy OV seggnyaló , ez mind mese délutánt tart és a sok fidesz birka el is hiszi, nevetséges egy patkány banda

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.