Pert indít a főváros az e-jegyrendszer milliárdos buktája miatt - a Fidesz igyekszik kivonni az egyenletből Tarlóst - Városi Kurír

Sorting by

×

Pert indít a főváros az e-jegyrendszer milliárdos buktája miatt – a Fidesz igyekszik kivonni az egyenletből Tarlóst

A Népszava szerint a legújabb fővárosi becslések alapján a bebukott e-jegyrendszer projekt kilencmilliárd forint veszteséget hozott össze a BKK-nak és ezen keresztül Budapestnek. A teljes költség pedig közben 37 milliárd forintosra nőtt. 

Hirdetés

Lassan de biztosan?

Karácsony Gergely a meghiúsult e-jegyrendszer-kiépítés miatt már a két évvel ezelőtti főpolgármesteri kampányában is elszámoltatást ígért. A Népszava ugyanakkor meglepőnek nevezi a fővárosi vezetés lépésének időzítését- írja forbes.hu, a Népszava cikkét szemlézve. A lap szerint az előző budapesti városvezetés korrupciógyanús ügyeit vizsgáló bizottság csak most jutott el az e-jegyprojekt tárgyalásáig, a legutóbbi ülésen pedig heves vita alakult ki a kormánypárti és ellenzéki képviselők között arról, hogy kit kell meghallgatni az ügyben. A momentumos Havasi Gábor vezette testület ellenzéki tagjai a projekt elindítóját, Vitézy Dávidot, Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettest és az e-jegyek besülése miatt menesztett korábban a BKK-t vezető Dabóczi Kálmán mellett Tarlós István volt főpolgármestert és Walter Katalint, a BKK jelenlegi vezérigazgatóját is meg akarják hallgatni az ügyben.

„Nem lehet, hogy ne legyen felelőse az elmúlt évek legnagyobb budapesti botrányának, ezért megpróbáljuk kirángatni a gödörből az ügyet. Vizsgálóbizottság, a BKK új vezetése és a hatóságok is dolgoznak azon, hogy kiderüljön, az előző városvezetés politikai felelőssége mellett kiket terhel büntetőjogi felelősség”

– mondta 2020 augusztusában a főpolgármester.

Perindítás Tarlós meghallgatása nélkül

A bizottság két fideszes tagja, Bagdy Gábor, Tarlós egykori helyettese és Szegvári Péter, a volt főpolgármester bizalmasa és a BKK igazgatóságának akkori elnöke azonban nem értette, a volt főpolgármestert miért kell az ügyben meghallgatni, mondván, a neki nem dolga, hogy egyedi ügyekben döntést hozzon – a testület ennek ellenére Tarlóst és Waltert is felvette a meghallgatni kívánt személyek listájára. Az ülés napját viszont még nem tűzték ki, így a per megindításáról még Tarlós meghallgatásától függetlenül született döntés.

(Olvassa el a teljes eredeti cikket a Népszaván!)

Előzmény

Hirdetés
átver

Egy hozzászólás itt: “Pert indít a főváros az e-jegyrendszer milliárdos buktája miatt – a Fidesz igyekszik kivonni az egyenletből Tarlóst

  • 2021.09.13 - 11:34
    Közvetlen hivatkozás

    Szemét vén szenilis Tarlós most kussol, de mindig csak Karácsonyt vádolja, hogy a saját mocskairól elterelje a figyelmet, aljas fidesz banda mást ezektől a patkányoktól nem is várni !!

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.