Orbán Viktor: “micsoda különbség”! – egy zagyva igehirdetés margójára

“Én, én, én…” Zagyvának, hibbantnak tűnő, valójában fasiszta beszéd. Ezúttal is hozta a formáját…

“Ezt nyugaton nem szabad ma…”

“Az elfogadhatatlan a számunkra, hogy azt mondjuk, hogy egy hiányzó magyar gyerek helyett idehozunk valakit valahonnan Afrika belsejéből! Az lehet, hogy matematikailag kijön, na de micsoda különbség! Tehát ezt Magyarország ki is mondja, ezt Nyugaton nem szabad ma így mondani. Tehát ha ezt most egy nyugati rádióműsorban mondtam volna, akkor megfeszítettek volna még a délelőtt során, bepereltek volna, és azt mondták volna, hogy ez gyűlöletbeszéd, de én nem gyűlölök senkit, csak szeretem a sajátjaimat.”

“Tehát ezt Magyarország ki is mondja, ezt Nyugaton nem szabad ma így mondani.”

Valóban az a helyzet, hogy a hanyatló Nyugaton magára valamit adó politikus így nem beszélhet . Azt hiszem, idő kell még ahhoz, hogy a mai, államilag képviselt, megjelenített szörnyű állapotunkból eljusson az ország legalább az emberség minimális szintjére…

Az azért vigasztaló, hogy nem egész Magyarország, csak Orbán és társasága mondja ki a “különbséget” – no meg az ellenzék bizonyos része…

Sokan vannak, sajnos

A “közmédia” mindig készségesen áll Orbán rendelkezésére, ahol aztán a miniszterelnök előadhatja mind arcátlanabb rasszista, fasiszta gyűlöletbeszédeit, természetesen “szeretetről” papolva.

Amiről Orbán beszél, úgy nem létezik: Magyarországot nem akarják “migráncsok” megszállni: gyakorlatilag senki sem akar nálunk letelepedni – elég nagy szégyen ez nekünk. LMBTQ-lobbi sem fenyegeti “a magyar gyerekeket” – Orbánék oktatáspolitikája és uszító médiája annál inkább. Brüsszel sem támad ránk, és az egész sorosozó kampány ocsmány antiszemita, náci bűzű propaganda. A Gyurcsányt és Karácsonyt stopoltató hecc sem különb.

“Én harcolok, én küzdök…” – ezért, azért, a 13. havi nyugdijakért… Az szja-visszatérítés már a zsákban van…

Nem hiszem, hogy ez a nárcisztikus és kiszámított aljasság hatástalan marad: rasszista uszítás és mézesmadzag együtt sokat jelenthet.

Mindenesetre példátlan szavazatvásárlási kísérletbe fogott, ráadásul hitelből, aminek súlyos következményei lehetnek, amelyekkel esetleg már új kormánynak kell szembenéznie. Mégis, azt remélem, s úgy is érzékelem, hogy az Orbán- / Fidesz-ellenes hangulaton már semmi sem fog tudni változtatni.

Sok mindenről volt szó a tegnapi igehirdetésben is: Orbán péntekenkénti, rituális handabandái igencsak hasonlítanak a Semjén-féle salátatörvényekre.

De ami nekem egy ideig megmarad, az a “micsoda különbség!”

Annak, aki e gondosan odavetett megjegyzés mélyebb értelmét fölfogja, és egyetért vele, rasszistának, fasisztának kell lennie. Ettől meg lehet “rendes ember”, szeretheti az állatokat, a gyerekeket, s némelyikük akár zenekedvelőnek is mondhatja magát…

“Senki sem fogja megmondani nekünk, hogy mik legyenek a törvényeink”

– nyilatkozta az AP Newsnak Afganisztán új börtönügyi minisztere. (Népszava)

Magyarország Európa, ha periféria, s jelenleg lesajnált, megvetett periféria is, nem Afganisztán. De az afgán börtönügyi miniszteréhez hasonló dumákat minden nap hallhatunk, olvashatunk Orbántól, “kormányától”, a 133 legbátrabb magyartól és szennymédiájuktól.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

Kapcsolódó

 

zagyva

 

One thought on “Orbán Viktor: “micsoda különbség”! – egy zagyva igehirdetés margójára

  • 2021.09.25 at 17:50
    Permalink

    Kíváncsi vagyok, kamukirály miként magyarázza és túnteti fel hőstettnek Ráhel menekülését hatalma sikerei színteréről a saját lábán. Mert, hogy megmagyarázza, mert, hogy hőstettként kapjuk a pofánkba, afelől kétségem sincsen, Neked se legyen, magyar állampolgár és hazafi, sőt hazaffy!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.