Connect with us

Orosz-ukrán háború

Zelenszkij váratlanul gyors békét akar?

zelenszkij
Megosztás

Zelenszkij alighanem attól tart, hogy az USA-ban visszatérhet Trump az elnökségbe, már pedig ő többször belengette, hogy visszaszólítja az Ukrajnának nyújtott segítséget ezzel teremtve meg az orosz-ukrán háborúban a „gyors békét”.

A hír több mint gondolatkísérlet

A meglepő hír, aminek lényege, hogy  Ukrajna újra elkezdte keresni a lehetőséget, hogy felvegyék a kapcsolatot Oroszországgal az orosz-ukrán háború békés rendezése érdekében a  a Bloomber repítette világgá.
Több, az ügyet ismerő személy szerint nagyon egyszerű oka van erre Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, ugyanis érdekében állhat egy megegyezés a novemberi amerikai választások előtt, hiszen egyre nagyobb esély van rá, hogy visszatér a Fehér Házba Donald Trump. A republikánus elnökjelölt ugyanis korábban azt ígérte, hogy ha újra megválasztják elnöknek, akkor véget vet a háborúnak, sőt később már az Egyesült Államok Kijevnek nyújtott folyamatos katonai támogatása ellen érvelt.

A hírügynökség azonban megjegyezte, hogy egyes amerikai tisztviselők cáfolták azt a hírt, hogy Oroszország és Ukrajna között csúcstalálkozóra kerülne sor a közeljövőben-írja a Bloombergre hivatkozva a Mandiner.

Trump gyors béketerve?

Trump állítólag a Donbaszt, valamint a Krímet ajánlotta volna fel Vlagyimir Putyinnak a békéért cserébe.

Több forrás szerint egyáltalán nem kizárt, hogy valóban ez a forgatókönyv valósul meg, ha Donald Trumpot újra megválasztják elnöknek, viszont a volt elnök konkrét szándékáról még senki nem tudott nyilatkozni.

Tévedés ne essék!

Amennyiben beindulnának a béketárgyalások az nem Orbán Viktor áldásos tevékenysége okán történik, hanem egyszerűen Zelenszkij pragmatikus reálpolitikus voltának köszönheti a világ.

Kapcsolódó

zelenszkíj

Szerző