Connect with us

Kerítésen innen

Addig nincs baj, amíg nincs, de, ha van…. – Előállították az embertelen kutyakínzókat

Ön érti? Mentességet kér a magyar kormány arra, amiről már tudható, hogy nincs ilyen
Megosztás

„Az érthetetlen és a dühítő kategória” – jellemezte a helyzetet a Budapesti Rendőr-főkapitányság kommunikációs csapata. A rendőrséget kellett riasztani nemrégiben Újpesten, mert mint kiderült, egy férfi és egy nő a 33 fokos hőségben műanyag szatyorban cipelt az utcán egy négy-öt hetes kölyökkutyát.

Ember az ilyen?

A rendőrség közösségi oldalán így számoltak be a történtekről:

„A budapesti rendőrökre mindenképpen az a jellemző, hogy ebben a kritikusan forró időszakban (is) nemcsak az embertársainkra, hanem az állatokra is figyelnek.
Az újpesti egyenruhások épp a 33 fokos hőségben járőröztek, eddig ebben nincs semmi különös, ám a bejelentés, amire menniük kellett, mégpedig, hogy valaki műanyag szatyorban cipel az utcán egy négy-öt hetes kölyökkutyát, az már az, sőt az már az érthetetlen és a dühítő kategória.

A rendőrök hamar rátaláltak a férfira és egy nőre, és természetesen a zacskó mélyén megbúvó párhetes tappancsosra. A kiskutyának se vize, se élelme nem volt, csak a szellőzés nélküli zacskó maradt, amibe azért került az állatkínzó szerint, mert nem akarta, hogy koszos és vizes legyen a kutyától a keze.

A kölyköt azonnal elvették kollégáink tőlük, első körben a szabad levegőn árnyékot kerestek neki, majd amilyen gyorsan csak tudták, megitatták és bevitték a rendőrkapitányságra.

Bár a kiskutya nagyon élvezte a rendőrök vendégszeretetét, hamarosan indulnia kellett, elsőkörben az állatorvoshoz, majd befogadóihoz

A kutya az orvosi vizsgálatok után az Állatmentő Ligához került, ahova az újpesti rendőrök egy kis staférunggal bocsátottuk útjára a nagybetűs életbe épp csak belevágó kutyust, hiszen a hivatalos átadáskor egy nagy zsák kölyöktápot is mellékeltek a lefoglaló határozat mellé.

Ja, igen, közben a “szatyros” társaságról sem feledkeztünk meg, bár nekik ez idő alatt nem jutott sok mozgástér. A kutyával való bánásmód elfogást, a rendőrautó hátsó ülését, a kapitányság előállító helyiségét, és állatkínzás miatt indított büntetőeljárást jelentette számukra.

A kis blökinek máris találtunk új, szerető gazdát. Állatmentő Liga ❤️ nem győzünk hálásak lenni az állatmentésekben hű társainknak, a Pataki Gábor által vezetett újpesti Állatmentő Ligának.”

Hallotta?

Szintén a napokban történt, hogy egy állatorvos !!!)  felejtette két kutyáját a bezárt autójában, a rendőrök törték be a kocsi ablakát, hogy kimentsék az állatokat. Az RTL Híradója szerint a nő azzal védekezett, hogy

csak pár pillanatra akarta a kutyákat kocsiban hagyni, de megfelejtkezett róluk, és mire észbe kapott, már eltelt félóra.

Kapcsolódó

Szerző