Rezsikutya – Hallotta már a kifejezést?

Az tudvalevő, hogy aki állatot választ társául, az előfordul, hogy előbb veszi meg kedvencének az ételt, mint magának. De mi van akkor, ha már nincs mit beosztani? Úgy tűnik, egyre többen szembesülnek ezzel és ilyenkor nincs más választásuk, mint egy menhelyet találni a szeretett kutyának-macskának. Igen ám, de az állatotthonok is hasonló cipőben járnak….

„Tartozunk a kutyásboltnak, tartozásban vagyunk mindenhol”

– mondta az ATV Híradónak Kacsák Márta, egy bátonyterenyei menhely gondozója, akik kétségbeesetten kérnek segítséget ahhoz, hogy az állatokról gondoskodni tudjanak. Az állatorvosi és egyéb költségeik miatt már jelentős tartozást halmoztak fel és élelmet is egyre nehezebben tudják beszerezni.

A helyzetük nem egyedi

A Mancs Menedék Állatvédő Egyesület több mint 200 állatról, köztük kutyákról és macskákról gondoskodik. Sok segítőjük van, olyanok is, akik otthon őrzik a mentett állatokat. Mindennapi gondjaink az etetések. Táphiány van, mindenben hiányt szenvedünk. Eddig is támogatásokból tudtuk csak fenntartani az egyesületet.

„Sok támogatónk van, de csak minimális összeggel tudnak segíteni minket”

– mondta Bozó Brigitta, az egyesület elnöke. Nagy gondban van egy zalaegerszegi menhely is, bár ők szerencsésnek mondhatják még így is magukat, mivel külföldről kapnak annyi segítséget, hogy enni tudjanak adni az állatoknak. A Bogáncs Zalaegerszegi Állatvédő Egyesület telepvezetője kiemelte, egyelőre stagnálnak, de a külföldi partnereik sokat segítenek, így ha nagyobb bajba is kerülnek, akkor talán az állatok élelmezése továbbra is meg lesz oldva.

Az adományokból egyértelműen látszik, hogy az embereknek nem nagyon van pénze, nem tudom, hogy meddig tartható fent ez az állapot

– nyilatkozta Abai Erika.

Rezsikutyák….

Az ATV Híradójában az is elhangzott, hogy az eddigi kóbor és balesetet szenvedett állatok mellett most megjelentek az álaltvédők által „rezsikutyának” nevezett ebek is.

Ők azok az állatok, akiket gazdáik az anyagi helyzetük miatt már nem tudnak ellátni, nincs pénzük rá, így az állatmentőket hívják.

Néhány héttel ezelőtt Schneider Kinga, a Noé Állatotthon szóvivője volt a Reggeli vendége. A beszélgetés során szóba került, hogy

a kutyaeledelek ára az elmúlt évben 63 százalékkal nőtt, de az állatorvosi költségeknél is brutális az áremelkedés. A szaporítótelepek viszont továbbra is ontják magukból a divatos fajtákat, miközben a menhelyek tele van keverék, vagy a divatból éppen kimenő kutyákkal.

Ezúton is kérjük azokat a cégeket, magánszemélyeket, akiknek van lehetőségük, támogassanak egy általuk választott menhelyet, a szó szoros értelmében életek múlhatnak rajta!

<<< Kövesse cikkeinket a Google hírei között is! >>>

Választás előtt fontosak voltak, de ma…?

Emlékeznek? Választás közeledtével a politikusokban is felébred az állatvédő, de a kutyák, macskák és társaik nem csak négyévente éhesek:

Kapcsolódó